„Introducerea votului uninominal este iniţiativa unui partid disperat, care nu are sprijinul populaţiei, dar care vrea în continuare să rămână la putere. Schimbarea sistemului electoral doar de dragul schimbării nu se face. Oamenii vor o viaţă decentă, oamenii vor standarde bune de viaţă şi aceste lucruri trebuie să fie asigurate de către guvernare”, a spus Maia Sandu.

Preşedinta PAS a mai declarat că, dacă va fi modificat sistemul electoral, următoarele alegeri ar putea fi fraudate în proporţii mult mai mari decât până acum.

„Există riscul fraudării alegerilor următoare, mai mult decât s-a întâmplat până acum, şi există riscul slăbirii în continuare a partidelor, mai ales atunci când vorbim despre înnoirea clasei politice”, a declarat liderul PAS.

Maia Sandu a menţionat, în context, că sistemul electoral actual trebuie să fie perfecţionat, nu înlocuit. „Sunt probleme concrete care trebuie să fie rezolvate. Una ţine de votul disporei, care este capitalul uman de care avem mare nevoie ca să construim ceva în această ţară. Cerem să fie deschise mai multe secţii de votare. Cerem ca dispora să voteze timp de două zile, pentru că ei trebuie să se deplaseze dintr-un oraş în altul. Cerem să fie exclusă această limită de 3.000 de buletine de vot. Cerem să se instaleze camere video în toate secţiile de votare”, a precizat preşedinta PAS.