(FOTO) Hitler s-a ascuns în cărțile de colorat pentru copii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O imagine a Führer-ului în uniformă militară, purtând brasarda cu zvastică şi executând salutul nazist „s-a strecurat” în două cărţi de colorat pentru copii publicate de o editură olandeză.

Cărţile au fost retrase de la vânzare, însă scandalul iscat de incident nu a putut fi muşamalizat. Cărţile au fost distribuite în Belgia şi în Olanda şi anunţau pe copertă că sunt dedicate fotbalului şi monumentelor istorice.

Lanţul de magazine Kruidvat, care le-a distribuit, a declarat pentru France Presse că a retras toate exemplarele care încă nu au fost vândute, iar editorul a declarat că nu-şi poate explica felul în care planşele înfăţişându-l pe Hilter au putut apărea în cărţile de colorat şi a promis declanşarea unei anchete interne.

NETHERLANDS-COLOURING BOOK-HITLER

Cu siguranţă, nu peste multă vreme, cărţile care au fost deja cumpărate vor fi oferite spre vânzare, în cadrul licitaţiilor – piaţa nu duce lipsă de colecţionari „pasionaţi” de al III-lea Reich.

În acest sens, merită amintit faptul că, în luna februarie, un telefon sustras de un militar britanic din bunkerul din Berlin al lui Hitler a fost vândut la o licitaţie organizată în Statele Unite pentru suma de 243.000 de dolari.

Cu un an în urmă, în iunie 2016, la o licitaţie organizată la München, au fost vândute o pereche de şosete a Führer-ului şi ultima tunică militară pe care acesta a purtat-o. Pentru tunică, un cumpărător argentinian a plătit nu mai puţin de 275.000 de euro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...