Adunaţi în faţa sediului guvernului Serbiei, manifestanţilor, în mare parte studenţi, li s-au alăturat reprezentanţi ai sindicatelor poliţiştilor şi armatei.
Cei peste 10.000 de demonstranţi, potrivit unui fotograf al AFP, au mărşăluit apoi pe principalele bulevarde din centrul Belgradului. Manifestanţii au scandat ''Suntem mulţi!'' şi ''Vucic, ai furat alegerile!''.

Un grup de studenţi sârbi i-a transmis o listă de cereri premierului în exerciţiu şi proaspăt ales preşedinte şi i-a promis că va organiza în fiecare zi proteste până când acesta va renunţa la noua funcţie.

Printre solicitările studenţilor, care susţin că alegerile au fost fraudate, se numără înlocuirea conducerilor comisiei electorale centrale şi a comisiei naţionale a audiovizualului, precum şi destituirea directorului televiziunii de stat şi a redactorului-şef al acesteia. Studenţii mai cer şi demisia preşedintei parlamentului, pentru că a trimis legislativul într-o vacanţă de şase săptămâni chiar în timpul campaniei electorale, fapt ce a privat opoziţia de o platformă de la care putea să se exprime.

Aleksandar Vucic a câştigat scrutinul prezidenţial cu circa 55% din voturi, cu mult înaintea celui clasat al doilea, centristul Saşa Jankovic, care a obţinut doar aproximativ 16%.