Partea ucraineană: În tentativa de asasinat a lui Plahotniuc au fost implicați membri ai serviciilor speciale ruse

În tentativa de asasinat a liderului Partidului Democrat Vlad Plahotniuc au fost implicați și reprezentanți ai serviciilor speciale ruse, anunță Serviciul Grăniceresc al Ucrainei.

„Din grupul infracțional făceau parte cetățeni ai Ucrainei și Moldovei. Datele  indică asupra faptului că gruparea criminală era asistată în realizarea planului de reprezentanți ai serviciilor speciale ale Federației Ruse”, se arată într-un comunicat al instituției.

După încheierea „operațiunii” membrii grupului intenționau să se întoarcă în Ucraina, ceea ce ar fi putut duce și la înrăutățirea relațiilor interguvernamentale dintre Republica Moldova și Ucraina, notează instituția de la Kiev.

Serviciul Grăniceresc al Ucrainei menționează că a primit primele informații despre acest grup câteva luni în urmă.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.