Raionul Ungheni a primit finanţare pentru reabilitarea unui drum local

Traseul Ungheni-Cetireni-Alexeevca urmează să fie renovat pe o distanţă de 17,5 km. De asemenea, vor fi construite platforme pentru staţii, un drum lateral, rigole şi podeţe pentru evacuarea apelor, trotuare de pavaj etc.

Pentru realizarea acestui proiect este necesară o investiţie de peste 98,3 milioane de lei, bani ce vor fi alocaţi din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională, cu o contribuţie a administraţiei locale. Pe parcursul anului 2017 urmează să fie valorificată suma de şapte milioane de lei, transmite Moldpres.

„Ca urmare a executării acestor lucrări, vom asigura accesul rapid la serviciile medicale, educaţionale, administrative ş.a. din regiune. Un drum local operaţional înseamnă un şir de beneficii, contribuind la creşterea economică, sporirea bunăstării sociale, de viaţă, precum şi la dezvoltarea infrastructurii turistice”, au menţionat reprezentanţii Consiliului raional Ungheni la evenimentul de semnare a contractului de finanţare.

În anul curent, în R. Moldova vor fi lansate 28 de proiecte regionale în sectoarele ce ţin de aprovizionare cu apă și canalizare, eficiență energetică, infrastructura drumurilor, dezvoltarea infrastructurii de afaceri și turism. Suma totală aprobată din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională pentru anul 2017 este de circa 186 milioane de lei.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.