Atacul de la Stockholm: 4 morți, 15 răniți, 2 arestări

Sursa foto: Agerpres

Patru persoane au murit și 15 sunt rănite, inclusiv copii, după ce un camion a intrat în mulțimea de pe o arteră comercială și apoi s-a izbit în vitrina unui magazin în centrul capitalei Suediei, Stockholm, vineri, 7 aprilie.

Poliția suedeză a efectuat vineri noaptea a doua arestare. Unul din cei doi bărbați arestați de poliția suedeză vineri este suspect de omoruri cu caracter terorist. Acesta este un cetățean din Uzbekistan, în vârstă de 39 de ani, a anunțat astăzi procurorul-general adjunct al Suediei, Hans Ihrman, transmite Agerpres.

Într-o conferință de presă organizată la sediul central al poliției suedeze, Ihrman a afirmat că nu poate confirma dacă bărbatul arestat și-a exprimat susținerea față de organizația Stat Islamic sau alte grupări jihadiste pe rețelele de socializare online.

El a precizat că în prezent anchetatorii examinează telefonul mobil al principalului suspect și conturile de socializare online pentru a afla informații care să stabilească o legătură cu atacul terorist comis vineri la Stockholm.

Potrivit șefului Serviciului de informații suedez (Sapo), Anders Thornberg, suspectul uzbec în vârstă de 39 de ani era cunoscut poliției suedeze începând de anul trecut.
La rândul său, șeful poliției suedeze, Dan Eliasson, a afirmat că poliția este convinsă că bărbatul arestat în legătură cu atacul comis vineri la Stockholm este ‘persoana corectă’. Eliasson a adăugat că nu este exclusă posibilitatea ca în comiterea atentatului să fi fost implicate mai multe persoane.

„Am descoperit în vehicul un dispozitiv care nu aparținea mașinii — nu știm dacă este o bombă sau vreo substanță inflamabilă. Este în desfășurare o investigație de specialitate”, a spus Dan Eliasson. El a precizat că există similitudini între atacul de la Stockholm și cel comis pe 22 martie la Londra.
Poliția suedeză a arestat vineri un bărbat bănuit că ar fi șoferul camionului folosit în atacul comis în centrul capitalei Suediei și soldat cu patru morți și 15 răniți. Individul a fost inițial reținut într-o suburbie din nordul Stockholmului, iar ulterior a fost arestat, fiind suspectat de comiterea unui act terorist.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.