Opt persoane au fost reținute în dosarul tentativei de asasinare a lui Plahotniuc

Opt persoane, dintre care șase sunt cetățeni ai Republicii Moldova, au fost reținute în cadrul urmării penale a grupării criminale care intenționa să execute omorul la comandă al lui Vlad Plahotniuc, președintele Partidului Democrat din Moldova. Anunțul a fost făcut la briefingul de presă organizat de Inspectoratul General al Poliției RM.

„Cei 6 cetățeni ai Moldovei au antecedente penale grave. Au fost reținuți intermediarii, persoane de legătură și alte persoane care au contribuit la organizarea acestui atentat. Fiecare avea un rol exact stabilit pentru acțiunile pe care urma să le comită”, a declarat procurorul din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale, Vitalie Busuioc. În același timp, în Ucraina, au fost reținute nouă persoane, doi dintre care sunt luptători care au participat la acțiuni în Donbas.

Potrivit procurorului, comanditari sunt stabilite doi cetățeni ai R. Moldova, unul aflându-se în Federația Rusă, la Moscova. Autoritățile de ordine au depistat și ridicat patru aruncătoare de grenade, două pistoale cu amortizator, aparataj radio, telefoane de unică folosință, calculatoare și acte.

Cetățenii reținuți riscă închisoare de la 15 la 20 de ani”, a precizat procurorul din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale, Vitalie Busuioc.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.