Vrei să devii voluntar? Iată o listă de organizații din țară și din Chișinău în care te poți implica

voluntari

Voluntariatul este o activitate care, pe lângă satisfacția de a face un lucru bun, îți oferă și posibilitatea să întâlnești o mulțime de oameni noi, să înveți multe chestii și să călătorești. Iată că #diez a selectat o listă de 20 de organizații din Chișinău și din țară în care te poți implica. Astfel, dacă găsești una care îți face cu ochiul, nu ezita și implică-te.

#1. Consiliul Național al Tineretului din Moldova este structura asociativă a 58 de organizații de tineret, ce promovează drepturile tinerilor și reprezintă interesele organizațiilor de tineret în procesul de elaborare, implementare și evaluare a politicilor de tineret. Organizația crede că tinerii sunt foarte importanți și vocea lor trebuie auzită. Astfel, prin intermediul organizațiilor de tineret, împuternicim, încurajăm, implicăm, reprezentăm, și susținem tinerii din întreaga țară. Dacă rezonezi cu obiectivele organizației și ai vrea să te implici, atunci pe site-ul acesteia găsești mai multe detalii.

#2. AIESEC este o organizație globală, non-politică și non-profit condusă de studenți și recent absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior. Membrii AIESEC sunt interesați de problematici globale, leadership și management. AIESEC nu discriminează pe bază de rasă, culoarea pielii, sex, orientare sexuală, convingeri, religie, origine etnică sau socială. AIESEC crede în dezvoltarea potențialului uman și are diverse programe în acest sens. În Moldova sunt filiale în Chișinău, Cahul și Bălți. Alte informații suplimentare și cum poți să te implici afli pe site-ul oficial.

#3. Asociația Tinerilor Artiști „Oberliht” este un ONG, care are drept scop mobilizarea tinerilor artiști în vederea perfecționării lor profesionale, susținerea acestora întru afirmare în mediul creatorilor contemporani. Informații despre proiectele și activitățile sale găsiți pe site-ul oberliht.com.

#4. Misiunea Socială Diaconia urmăreşte dezvoltarea ajutorului creştin-ortodox în mediile în care condiţiile de viaţă sunt precare, iar veniturile oamenilor sunt cu mult sub limita minimului de existenţă. Principalele forme de activitatea ale „Diaconia” sunt: acordarea unui sprijin, inclusiv material sau financiar, persoanelor nevoiaşe; colectarea de bunuri materiale (produse alimentare, îmbrăcaminte, încălţaminte, bani etc) de la persoane fizice şi juridice din ţară şi din străinătate; distribuirea acestor bunuri persoanelor defavorizate; ș.a. Dacă crezi că îți va plăcea să te implici în astfel de acțiuni, atunci Diaconia este alegerea ta. În cadrul misiunii poți fi voluntar pe termen lung sau doar în cadrul unor campanii. Alte detalii despre organizație găsești aici.

#5. BEST Chișinău – BEST (Board of European Students of Technology) este o organizaţie studenţească de nivel european, apolitică şi non-profit, ce are ca scop facilitarea relaţiei dintre studenţi, companii şi universităţi. Grupul Local BEST Chișinău activează în cadrul Universității Tehnice a Moldovei din februarie 2007, având ca scop promovarea valorilor și a culturii europene printre studenți. Ei sunt cunoscuți pentru evenimentele faine pe care le organizează. Cel mai recent este din acest sfârșit de săptămână, EBEC. Cum să fii voluntar la ei și despre organizația în sine aflați aici.

#6. Centrul Media pentru Tineri promovează accesul liber al copiilor și tinerilor la informație utilă și potrivită vârstei pentru a-i pregăti să abordeze responsabil propriile vieți și să se afirme drept persoane cu spirit civic și demnitate. CMT are drept obiectiv crearea unui flux informațional care să sensibilizeze opinia publică despre problemele specifice cu care se confruntă copiii şi tinerii şi să servească la promovarea imaginii lor pozitive în societate. Dacă sunteți interesant de jurnalism, comunicare și blogging atunci CMT este o organizație pentru dvs. Informații detaliate despre organizație și activitățile acesteia găsiți aici.

#7. Asociația Obștească „Caroma Nord” are ca scop protejarea şi susţinerea celor mai vulnerabili şi dezavantajaţi copii, tineri, persoane în vârstă, dar şi a familiilor în care trăiesc aceştia. În acest sens, asociaţia desfăşoară activităţi constante, care facilitează dialogul între diferite structuri locale pentru dezvoltarea şi oferirea unor servicii de calitate. Activitatea asociaţiei se desfăşoară respectând următoarele valori: colaborare, responsabilitate, inovaţie, flexibilitate şi transparenţă. Un alt domeniu de activitate al asociației este mediul, dar mai multe informații aflați pe pagina lor oficială. Organizația își desfășoară activitatea în Bălți.

#8. Asociaţia „Motivația” din Moldova – are misiunea de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu dizabilități locomotorii prin crearea serviciilor alternative de calitate, implicarea beneficiarilor în prestare de servicii și promovarea drepturilor acestora. ONG-ul desfășoară diverse activități și are nevoie de voluntari. Aici veți găsi informații detaliate despre organizație.

#9. Y-PEER Moldova reprezintă o rețea de tineri activi: educatori de la Egal la Egal, formatori și promotori ai sănătății sexual-reproductive. Rețeaua activează în Moldova și în toată lumea cu scopul de a dezvolta semenilor cunoştinţe, atitudini, deprinderi utile de viaţă şi de a-i convinge să îşi protejeze propria sănătate cu toată responsabilitatea. Rețeaua de Tineri Educatori de la Egal la Egal din Moldova își desfășoară activitățile în Chișinău, Bălți și raioanele Călărași, Nisporeni, Drochia, Fălești, Orhei, Glodeni. Cum te poți implica și ce oportunități are organizația găsești pe site-ul oficial.

#10. AEGEE Chișinău – Asociaţia Studenţilor Europeni AEGEE – Europe reprezintă o reţea de antene pe întreg spaţiul european, fiind una dintre cele mai importante organizaţii interdisciplinare pe plan mondial. Promovând ideea integrării europene şi a unei Europe unite în rândul tinerilor, conştiinţa europeană, precum şi creşterea nivelului de cultură şi informare a studenţilor, AEGEE îşi desfăşoară activitatea prin intermediul a 260 de antene, răspândite în 260 de centre universitare din 40 de ţări ale Europei, având peste 17.000 de membri. Organizația are o filială și în Chișinău, unde vă puteți implica în diverse activități. Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook și pe site-ul lor oficial.

#11. Asociația de Voluntariat Internațional din Moldova (AVI-Moldova) – organizația are misiunea de a promova pacea, toleranța, cunoașterea interculturală, modul sănătos de viață și drepturile omului prin intermediul activităților de voluntariat. Informații despre oportunitățile și activitățile organizației, dar și cum vă puteți implica găsiți aici.

#12. Asociația Obștească „Onoare, Demnitate și Patrie” – scopul primordial al ODIP este de a promova valorile naționale românești în rândurile tinerei generații, precum și implicarea tinerilor în cadrul societății civile prin intermediul unor activități menite să-i educe în spiritul patriotismului și iubirii față de neam. Mai multe despre organizație și activitățile ei găsiți pe pagina oficială.

#13. Sporter este o primă reţea sportivă de socializare din Moldova. Scopul principal al proiectului este promovarea modului de viaţă sănătos şi dezvoltarea sportului de amatori în Moldova. Pentru atragerea sportivilor amatori în cadrul proiectului cu regularitate sunt desfăşurate competiţii şi evenimente sportive – Sport Weekenduri. Informații despre proiect și activitățile în care vă puteți implica găsiți pe site-ul oficial.

#14. Centrul Național de Mediu – organizația are misiunea de a aduce contribuţia maximă în domeniul dezvoltării capacităţilor, educaţiei şi conştientizării populaţiei, ca printr-un efort comun al tuturor actorilor societăţii să restabilim echilibrul natural şi să abordăm calea dezvoltării durabile. Organizația desfășoară diverse acțiuni de protecție a mediului, printre care și acțiunea să salvăm râul Bâc. Informații despre activitățile organizației și cum vă puteți implica găsiți aici.

#15. OWH TV Studio – obiectivele OWH Studio sunt: realizarea producţiei cinematografice şi de televiziune şi promovarea acesteia pe piaţa internă şi internaţională, atragerea şi instruirea tinerilor în domeniul audiovizual prin organizarea diverselor ateliere de film şi promovarea culturii cinematografice în Republica Moldova. Voluntarii se pot implica în organizarea evenimentelor gen Cronograf. Informații suplimentare găsiți pe pagina asociației.

#16. Hai Moldova este cel mai mare proiect social din Moldova, în ceea ce privește rata de participare a populației. Organizația face parte din mișcarea internațională Curățenia Mondială (Let’s Do It! World Cleanup). La noi în țară ei anual organizează campanii de curățenie și mereu caută voluntari pentru implicare. Despre activitățile proiectului, echipă și cum te poți alătura găsești aici.

#17. Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA – scopul Instituției este de a ajuta tinerii să-și formeze cunoștințe, abilități, deprinderi, atitudini și comportamente necesare pentru integrarea cât mai reușită a lor în societate. Activitatea organizației se desfășoară la Soroca, iar despre posibilitățile de implicare găsiți pe pagina oficială a centrului.

#18. Consiliul Municipal al Tinerilor din Chișinău reprezintă asociația ce are ca scop formarea unui mediu în care tinerii pot dialoga între ei, cu factorii de decizie și cu alți actori sociali, despre problemele privind activitățile de tineret. De asemenea, organizația oferă tinerilor posibilitatea de a învăța practica cetățeniei active și democratice, a exprimării, comunicării, dialogului, negocierii, luării deciziei şi evaluării, precum şi dezvoltarea abilităţilor de lider. Informații despre activitățile desfășurate și cum vă puteți implica găsiți aici.

#19. Centrul de Tineret Orhei are ca scop punerea la dispoziția tinerilor a resurselor informaționale de lucru și de învățare necesare pentru derularea unor proiecte care să acopere nevoile tinerilor. Informații suplimentare despre organizație și activitățile ei găsiți pe pagina oficială.

#20. Consiliul Local al Copiilor și Tinerilor – în fiecare localitate sunt organizații locale de tineret, le puteți găsi și vă puteți implica în activități le nivel local.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
Mai citește
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente