În Pittsburgh, directoarea școlii a demisionat după o investigație în ziarul studențesc

foto
Foto: Echipa ziarului școlar Booster Redux; PC: Kansas City Star

Directarea Școlii din orașul Pittsburgh, Amy Robertson, a demisionat la câteva zile după ce a fost numită în funcție cu un salariu de 93 de mii de dolari pe an. Motivul pentru demisia ei a fost publicarea unui articol în ziarul școlar Booster Redux, care a pus sub semnul întrebării diplomele de masterat și doctorat ale directoarei.

Potrivit lui Meddi Beyden, o elevă de 17 ani, ei au început să cerceteze cariera noii directoare după ce au găsit un articol în ediția de limba engleză a publicației arabe „Gulf News”.

Potrivit jurnaliștilor din Emiratele Arabe Unite, Robertson a condus anterior o școală privată americană în Dubai. Astfel, din 2008 până în 2012 instituția a primit un grad nesatisfăcător din partea autorităților locale responsabile de monitorizarea calității educației.

În 2012, guvernul din Dubai a lipsit școala de licență, iar un an mai târziu aceasta a fost închisă. Ei au pus la îndoială, de asemenea, legitimitatea mandatului de director al lui Amy Robertson la instituția de învățământ privată, pe motiv că nu ar fi avut suficiente împuterniciri pentru a desfășura astfel de activități pe teritoriul țării.

Continuând ancheta, elevii au găsit câteva articole despre universitatea privată – Universitatea Corllins, unde noua directoare a primit diplomele universitare de master și doctorat. Universitatea era acuzată de organizarea unei fabrici de diplome false.

De asemenea, elevi din Pittsburgh au constatat că site-ul Universității Corllins este foarte ciudat, iar cele mai multe link-uri nu funcționează. De exemplu, făcând click pe secțiunile „Vizitați campusul”, „Calendarul Academic” sau „Domeniul de activitate” utilizatorul e trimis în partea de sus a paginii deschise, iar butoanele de social media îl trimit la paginile principale ale rețelelor sociale.

Amy Robertson a răspuns la cererile elevilor și a spus că nu a considerat importantă starea actuală a universității Corllins. Potrivit ei, în 1994 și 2010, când a primit un master și un grad de doctorat, valabilitatea privind eliberarea certificatelor nu a fost pusă de nimeni la îndoială.

Inspectoarea școlară Destry Brown a fost surprinsă de întrebările elevilor, și a declarat că comisia de district sprijină pe deplin numirea lui Robertson în funcția de director al instituției. Cu toate acestea, câteva zile mai târziu s-a răzgândit.

În seara aceleiași zile, comisia de învățământ a districtului Pittsburgh a organizat o ședință cu ușile închise. Ulterior, într-o sală arhiplină, președintele comisiei, Al Mendez, a declarat că Robertson a simțit că este necesar să părăsească postul său. Comisia a aprobat această decizie și a fost de acord să facă din nou vacant postul de director al Liceului Pittsburgh.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente