Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (doc) Averea vicepretorului de Buiucani…

(doc) Averea vicepretorului de Buiucani reținut într-un dosar de corupție

Pro­cu­ro­rii anti­co­ru­pţie  cer astăzi jude­că­to­ri­lor de instru­cţie man­dat de ares­ta­re pen­tru 30 de zile pe nume­le vice­pre­to­ru­lui de Buiu­ca­ni. Acesta a fost reținut într-un dosar de corupţie. Funcţionarul este bănuit că ar fi estorcat de la un agent economic 20 000 de lei pentru a-i rezolva o problemă ce ţine de instalarea unui gard de protecţie. 

În prezent, el este plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Pe acest caz a fost deschis un dosar penal pentru trafic de influenţă. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la 6 ani de închisoare.

Vasile Mistreanu, vicepretor al preturii Buiucani declara în 2015  un venit de peste 120.000 lei în funcția pe care o deține. Totodată, acesta declară și un lot pentru casă estimat la 100.058 lei. Mistreanu mai are în proprietate un apartament și o casă de locuit de 62 m.p. și, respectiv, 189, 2 m.p. , precum și un automobil Hundai din 2006 în valoare de 50.000 lei. Soția acestuia, în calitate de șef secție inspecția școlară declară un salariu de peste 130.000 lei.