Timp de o lună, elevii din Moldova vor fi instruiți cum să evite conflictele în familie, școală și societate

Copii

Elevii vor fi învățați să-și depășească emoțiile negative, în cadrul unei campanii naționale de informare. Acțiunea a fost lansată astăzi de Ministerul Sănătății, Centrul „Neovita”, rețeaua Centrelor de Sănătate Prietenoase Tinerilor și Asociaţia „Sănătate pentru Tineri”.

Specialiștii Centrelor de Sănătate Prietenoase Tinerilor îi vor instrui pe copii, în decurs de o lună, cum să evite conflictele în familie, școală şi societate. De asemenea, tinerii vor fi informați despre consecințele depresiei. Acțiunea se va desfășura în toate instituțiile de învățământ din țară, până în data de 10 mai.

La sfârșitul campaniei de informare va fi organizat un seminar internațional, cu participarea specialiștilor în domeniul sănătății mintale a adolescenților. În cadrul evenimentului vor fi identificate şi aprobate măsuri pentru depășirea suicidului în rândul adolescenților.

Potrivit studiului de evaluare a comportamentelor de sănătate ale copiilor de vârstă școlară, 84 la sută dintre copiii sunt mulțumiți de viață. În același timp, peste 12 la sută au acuzat stări de neliniște, iar aproape 4 la sută, suferință.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente