Procurorii cer mandat de arestare pe numele vicepretorului sectorului Buiucani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procurorii anticorupție au depus în instanță solicitarea în care cer 30 de zile de arest pentru vicepretorul secotrului Buiucani, reținut ieri într-un dosar de corupție.

Ședința va începe la ora 16.20.

Menționăm că vicepretorul sectorului Buiucani a fost reținut în urma unor ample percheziții în biroul său și la domiciliul. Potrivit ofițerilor anticorupție, funcţionarul ar fi estorcat de la un agent economic 20 000 de lei pentru a-i rezolva o problemă ce ţine de instalarea unui gard de protecţie.

Agentul economic a scris plângere la CNA. Potrivit lui, vicepretorul ar fi susţinut că are influenţă asupra unor persoane publice din cadrul Preturii Buiucani şi că-i poate determina să autorizeze instalarea unui gard de metal pentru a izola zona dintre proprietatea privată a agentului economic de drumul public. Pentru a elibera actele necesare, funcţionarul ar fi cerut iniţial 10 000 de lei, dar autorizaţia nu a mai fost semnată.

După ce agentul economic a semnalat lipsa autorizaţiei, s-a adresat din nou vicepretorului. Acesta i-ar fi spus că mai este nevoie de încă 10 000 de lei pentru a soluţiona problema. După ce omul de afaceri a refuzat să-i dea banii, funcţionarul l-ar fi ameninţat că îi va crea probleme și că în cele din urmă va da indicaţii să fie demolat gardul de metal.

Dacă va fi găsit vinovat, vicepretorul riscă până la 6 ani de închisoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...