Actualitate

De ce Rusia nu a împiedica atacul cu rachete al SUA?

Jurnalistul CNN Matthew Chance a atras atenția asupra acestei poibilitati a sistemului de apărare aeriană desfășurat de Rusia în Siria.

„Este interesant faptul că Rusia nu a folosit sistemul de apărare aeriană avansat pe care il are în Siria, pentru a preveni sau a perturba atacul aerian al SUA“ – a scris el pe Twitter.

„De aici putem trage concluzia că Rusia, într-o anumită măsură, si-a dat acordul tacit, deoarece a permis să se facă aceste atacuri aeriene și nu a intervenit în situație, deși avea potențial militar“, – a declarat Chance in direct pe postul CNN.

The Washington Times menționeaza că armata siriană este dotata cu sistem anti-aerian de rachete S-200 (de epoca sovietica), care a fost folosit în martie pentru a ataca avioanele de război israeliene.

În același timp, amintește The Washington Times, Rusia folosește în Siria sisteme mai moderne de rachete antiaeriene – S-300 și S-400. În comparatie cu S-200, ele au o raza de actiune mai mica, dar sunt echipate cu sisteme radar mai puternice.

Despre livrarea în Siria a sistemelor anti-aeriene de rachete S-300 a anunțat în luna octombrie 2016 postul de televiziune Fox News. Expertii americani au banuit atunci că scopul acestor sisteme il reprezinta avioanele americane, deoarece gruparile rebele si teroriste care operează în Siria nu au avioane.

Ministerul rus de Externe a declarat la vremea respectiva că decizia de a desfasura sisteme S-300 în Siria a fost luată după scurgerea de informatii din SUA cu privire la intentia de a utiliza rachete de croazieră pentru a bombarda aerodromurile siriene.

În noiembrie 2015, mass-media a scris că Rusia a desfășurat în Siria și un sistem avansat sistem de apărare anti-antiaeriană S-400 „Triumf“. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *