Actualitate

15 persoane au fost condamnate în urma evenimentelor din 7 aprilie 2009

Potrivit datelor Procuraturii Generale, din cele 15 persoane deferite justiției, patru au fost condamnate la pedeapsă cu închisoare, în privinţa a 10 persoane s-a aplicat suspendarea condiţionată a executării pedepsei și o persoană a fost sancţionată cu amendă.

În total, după evenimentele din aprilie 2009 au fost inițiate 102 cauze penale, dintre care peste 30 au fost finalizate şi expediate în judecată. Pentru comiterea infracţiunilor de dezordine în masă şi jafuri, instanţele de judecată au pronunţat 19 sentinţe în privinţa a 28 persoane.

Totodată, procurorii au cercetat şi infracţiunile săvîrşite de reprezentanţii autorităţilor publice contra protestatarilor şi altor persoane, catalogate ca exces de putere, tortură etc. Ca urmare, au fost inițiate 71 de cauze penale în privința oamenilor legii, dintre acestea 28 dosare în privinţa a 47 colaboratori de poliţie.

Conform sursei citate, pe rolul instanţelor de fond se află o cauză penală în privinţa a două persoane, în instanţele de apel – patru cauze în privinţa a 10 persoane, iar pe rolul instanţei de recurs – şase cauze penale în privinţa a opt persoane.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *