PSRM și Partidul Popular Chinez vor colabora la nivel de partide

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova va colabora cu Partidul Comunist Chinez (PCC). Aceasta au convenit președintele PSRM, Zinaida Greceanîi și membrul Biroului Politic al Comitetului Central PCC, vicepreședintele Grupului de Conducere al PCC, Zhang Chunxian, care au discutat la întrevederea președintelui Igor Dodon cu delegaţia Republicii Populare Chineze.

Părțile au discutat în detalii evoluția relațiilor dintre state, starea actuală a relațiilor bilaterale, dar și subiecte cu privire la consolidarea și extinderea relațiilor de cooperare în mai multe domenii de interes comun. În cadrul întrevederii, părțile au stabilit o agendă comună de acțiuni imediate în ceea ce privește colaborarea la nivel de partide, dintre Partidul Socialiştilor din Republica Moldova şi Partidul Comunist Chinez.

În cadrul întrevederii, Igor Dodon a lansat o invitație mediului de afaceri chinez, dar și instituțiilor statului să examineze oportunitatea implicării active în proiectele și programele naționale de infrastructură pentru Republica Moldova. Șeful statului a transmis președintelui Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, să viziteze Republica Moldova în cel mai scurt timp posibil și a acceptat să întreprindă o vizită reciprocă în Republica Populară Chineză, la summit-ul internațional „Drumul mătăsii”.

17796382_1845794365446560_7246320925427645234_n


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...