Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Voronin: Apreciez evenimentele din 7…

Voronin: Apreciez evenimentele din 7 aprilie 2009 ca lovitură de stat

Invitat în cadrul emisiunii „Important” de la canalul TVC21, ex-președintele R. Moldova, Vladimir Voronin s-a expus cu privire la evenimentele din 7 aprilie 2009. Astfel, Voronin a menționat că apreciază aceste evenimente ca o tentativă de lovitură de stat.

„Noi n-am dat indicații să fie folosite arme și nu a fost ucis niciun om. Aceste aiureli că au fost arestați și așa mai departe… Dar cum să nu-i aresteze dacă ei se băteau cu poliția? La guvernare au venit cei care au organizat 7 aprilie. Pentru asta s-au bătut atunci. Nimic nu a fost spontan. De ce până astăzi nu au pus la punct organele respective  cine a organizat evenimentele? Eu apreciez evenimentele din 7 aprilie ca lovitură de stat, era programată ca lovitură de stat”, a spus Voronin.

Vladimir Voronin, care era la 7 aprilie 2009 preşedintele ţării, este și astăzi în politică, fiind deputat şi liderul PCRM. Iar fostul său coleg de la guvernare, Marian Lupu, pe atunci preşedintele Parlamentului, este astăzi deputat şi unul din liderii PDM, formaţiune care şi-a asumat guvernarea în R. Moldova.