Iniţiativă bizară în Japonia: vârstnicii primesc reducere la propriile funeralii dacă îşi predau permisul de conducere

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O societate de pompe funebre din Japonia propune persoanelor vârstnice să renunţe la permisul de conducere pentru a beneficia de reduceri la propriile funeralii, informează joi CNEWS Matin. În plus, familiile „clienţilor” beneficiază şi ei de o reducere de 15% din costul serviciului de înmormântare.

Demersul poate fi amuzant, însă are la bază o cauză serioasă. Compania Heiankaku Co., aflată în spatele acestei iniţiative comerciale inedite, doreşte să îi descurajeze astfel pe japonezii care au depăşit vârsta de 75 de ani de la a se urca la volan şi de a risca să se expună sau să provoace accidente rutiere.

Pentru a beneficia de această ofertă, doritorii nu trebuie decât să îşi depună permisul de conducere la poliţie şi să obţină o dovadă scrisă care atestă acest lucru că renunţarea la dreptul de a conduce autovehicule a fost înregistrată oficial. Certificatul este apoi predat uneia dintre cele 89 de sedii ale Heiankaku Co. din prefectura Aichi de pe insula Honshu.

Aceasta nu este prima dată când o astfel de măsură este aplicată în Ţara Soarelui Răsare. Anul trecut, în luna noiembrie, poliţia naţională a propus conducătorilor auto în vârstă posibilitatea de a-şi preda permisele de conducere şi de a primi în schimb reduceri la călătoriile pe calea ferată, mai arată sursa citată, conform Agerpres.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...