(VIDEO) Vladimir Voronin, despre 7 aprilie 2009: Nimic nu a fost spontan. Organizatorii se află astăzi la guvernare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Evenimentele din aprilie 2009 au fost un experiment menit să lichideze comuniștii din istorie, totul s-ar fi terminat cu un maidan, asemeni celui din Ucraina, dacă guvernarea din acea perioadă ar fi permis organelor de forță să folosească arme împotriva protestatarilor. Despre aceasta vorbește liderul comuniștilor Vladimir Voronin.

În viziunea liderului PCRM, protestele violente din aprilie 2009 au fost organizate, în contextul în care comuniștii obținuseră 60 de mandate în Parlament, ceea ce le asigura menținerea la putere în Republica Moldova.

„Totul a fost organizat de cei care câțiva ani în urmă au învestit în destrămarea Uniunii Sovietice și au spus gata cu comuniștii. Noi aveam rezultate serioase, iar ceea ce s-a făcut a fost pentru eliminarea comuniștilor. Sarcina lor se prelungește până astăzi. Tot ceea ce s-a făcut din 2009 încoace împotriva Partidului Comuniștilor a fost pentru lichidarea comuniștilor. Să se uite că la guvernare au fost comuniștii. Noi am fost primul experiment. S-a început de la ucraineni, cu părere de rău. La noi nu a fost maidan pentru că nu am permis să se folosească arme împotriva oamenilor”, a declarat Voronin în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune TVC 21.

Liderul comuniștilor mai spune arestarea protestatarilor a fost necesară, întrucât aceștia se băteau cu poliția și distrugeau edificiile de stat. „Cum să nu fie arestați dacă ei se băteau cu poliția și au distrus clădirile de stat”, a spus Voronin.

Acesta a adăugat că, după evenimentele din aprilie „la guvernare au venit cei care au organizat protestele. Ei s-au bătut pentru asta”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...