9 recomandări de evenimente pentru prima vinere din luna aprilie

white-hair-spring-girl
Foto: fwallpapers.com

Zilele de primăvară ne bucură cu soare și cu multă culoare. Iar, pentru ca prima vinere din luna aprilie să fie memorabilă, noi îți recomandăm o listă de evenimente la care să mergi.

#1. Congresul al 3-lea în Domeniul Psihiatriei Comunitare în Moldova

1

Cei interesați de domeniul psihiatriei, în special studenții la medicină, pot merge la al 3-lea congres în Domeniul Psihiatriei Comunitare. Evenimentul dat este dedicat necesităţii prezenţei cadrelor profesionale de asistenţi şi experţi sociali în domeniul sănătăţii mintale, ca o profesie cheie implicată în procesul de dezinstituţionalizare şi normalizare. Detalii suplimentare despre eveniment găsiți pe pagina de facebook.

 

#2. Акция по уборке еврейского кладбища

2

Pretura sectorului Buiucani şi Comunitatea Evreiască din Moldova vă invită să luaţi parte la acţiunea de salubrizare a cimitirului Evreiesc, devenită deja tradiţie. Astfel, toți doritorii sunt aşteptaţi la data de 7 aprilie, ora 10.00. Adresa: str. Milano 1. Să aveţi îmbrăcăminte comodă şi multă dispoziţie bună, de restul (transportarea gunoiului, inventar, ceai fierbinte) vor avea grijă organizatorii. Pentru informații suplimentare sunați la 079060655 (Victor) sau accesați pagina evenimentului.

 

#3. Târgul De Științe

3

Vineri, 7 aprilie, începând cu ora 11:00 în incinta Liceului „Spiru Haret” va avea loc „Târgul de Științe”. În cadrul evenimentului elevii vor putea realiza propriile cercetări utilizând cunoștințele dobândite la obiectele de studiu: biologia, chimia, fizica sau științele naturii( pentru clasa a V-a). Scopul evenimentului este de a încuraja elevii să soluționeze diverse situații cotidiene bazându-se pe datele teoretice deja deținute sau descoperite în cadrul cercetărilor de rigoare. Proiectele pot fi efectuate atât în echipe de maxim 3 membri cât și pe cont propriu. Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe pagina de facebook.

 

#4. EBEC România și Republica Moldova

4

Pe 7 aprilie, la Tekwill, în Chișinău, va avea loc Show and Tell, în cadrul deschiderii oficiale a evenimentului EBEC România şi Republica Moldova. Aici, studenţii de la Universitatea Tehnică din Moldova, își vor prezenta ideile și proiectele inedite. Anul acesta vor fi prezentate 7 proiecte din diferite domenii, precum: Mecanică, Electronică, IT, Arhitectură etc. Detalii despre proiecte și eveniment găsiți aici.

 

#5. Panel de discuții cu Oleg Efrim

5

Asociaţia Studenţilor în Drept te invită să găseşti răspuns la întrebări şi îţi oferă ocazia de a-ţi îmbogăţi bagajul cunoştinţelor cu privire la avocatura de afaceri din Republica Moldova, despre tendinţele si perspectivele profesiei direct de la fostul ministru de justiţie – domnul Oleg Efrim, absolvent si licenţiat la USM, ce și-a început cariera de jurist ca lector universitar în cadrul aceleaşi facultăţi. Datorită perseverenţei şi muncii de care a dat dovadă, iniţial pe post de Ombudsman , în 2011 a obţinut funcţia de ministru al justiţiei, ulterior, în 2015, alături de Vlad Roşca deschide un Birou Asociat de avocaţi „ERA”- unul dintre liderii de pe piaţa de consultanţă juridică şi avocatură din Republica Moldova. Alte detalii suplimentare găsiți aici.

 

#6. Talk-show: Te dezLegi de violență?

6

Te dezLegi de violenta? Daca răspunsul tău e afirmativ, atunci ești invitat să fii parte a unei noi dezbateri publice marca Radio Moldova Tineret. De data aceasta, alături de experți și tineri, se va demonstra că scenariul „Ea – cu ambulanța, el – cu mașina poliției” poate fi transformat în „Ambii – pe un drum, în SIGURANȚĂ. Primii 30 de participanți la talk-show vor beneficia de o cafea gratuită. Detalii suplimentare pe pagina evenimentului.

 

#7. Gala Turismului Republicii Moldova 2017

7

Gala Turismului are drept scop promovarea turismului autohton la nivel național, prin stimularea participării cetățenilor RM la viața de zi cu zi a industrie turismului. Astfel, în cadrul evenimentului vor fi premiați cei mai buni reprezentanți ai domeniului: ghizi, ambasadori, destinații, agenții ș.a. Informații suplimentare găsiți pe pagina evenimentului.

 

#8. Ignite Chisinau: After Hours

8

Pe 7 aprilie, Ignite Chișinău revine cu o nouă provocare – After Hours. Douăzeci de vorbitori au acceptat-o!Astfel, dacă ești în căutare de inspirație și motivație pentru a găsi modul ideal de a petrece timpul liber, acest eveniment este pentru tine. La Ignite „After Hours” vei descoperi cele mai neașteptate hobby-uri ale Igniterilor noștri. Ei sunt cei care evită tentațiile de time-wasting în beneficiul recompenselor pe care le primesc de la ceea ce fac după serviciu. Detalii suplimentare găsiți pe pagina evenimentului.

 

#9. 7 Aprilie 2009 – Maratonul Injustiției!

9

Amnesty International Moldova vă invită să participați la o acțiune publică, întru susținerea victimelor torturii din 7 aprilie 2009. Organizația și-a propus ca anul acesta, să proiecteze, în fața Guvernului RM, imagini video filmate în ziua de 7 aprilie 2009 și anume, despre aplicarea torturii și relelor tratamente față de protestatarii pașnici, în cadrul protestelor. Detalii suplimentare găsiți pe pagina de facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente