Ministerul Educației vrea să lichideze o școală din Ocnița: Sunt instruiți doar 85 de elevi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministerul Educației a venit cu un proiect de Hotărâre de Guvern prin care dorește lichidarea Școlii Profesionale din orașul Ocnița, deoarece suma cheltuielilor în anul 2016 a rămas aceeași deși numărul elevilor și a unităților de personal a fost în descreștere comparativ cu anul precedent.

De asemenea, din cele 11 cadre didactice – 9 sunt de vârstă pensionară, iar 3 activează prin cumul. Totodată, echipamentul tehnic de specialitate pentru instruirea elevilor este învechit, iar o parte – defect, mai este specificat în nota informativă a proiectului.

În prezent în Școala Profesională din orașul Ocnița sunt instruiți 85 de elevi, deși capacitatea școlii este de 420 de locuri.

În acest context, Ministerul Educației precizează că păstrarea unui număr mare de instituții a căror capacitate nu este utilizată pe deplin implică cheltuieli nejustificate în detrimentul investițiilor în calitatea studiilor.

Proiectul hotărârii de Guvern este plasat pe site-ul particip.gov.md pentru consultări publice. Data limită pentru comentarii este 19 aprilie 2017.

Amintim că în luna octombrie a anului trecut directorul Școlii Profesionale din Ocnița și-a dat demisia după ce în instituția pe care o conducea au fost depistate mai multe nereguli. Soția și fiul acestuia erau angajați ilegal în cadrul instituției, fără a deține competențele necesare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...