Ignite After Hours: Fire show, mountain biking şi muzică. Ghici, ce profesie au aceşti oameni?

collage

Trăim într-o lume care ne impune reguli stricte şi un comportament rezervat, pentru că doar aşa putem să ne menţinem statutul de „om serios”. În acelaşi timp, dincolo de manageri, experţi sau tehnicieni, în noi trăiesc pictori, muzicieni sau sportivi, care vor să fie descoperiţi. Din fericire, între a fi un „om serios” şi a fi un artist liber, undeva la mijloc există un echilibru. Vă povestim în continuare istoriile unor oameni care au găsit echilibrul între pasiunea jobului şi cea a unui hobby.

unnamed

Maria Colomina este Android Developer la Endava Moldova, fiind în sectorul IT de peste 3 ani. După lucru, Maria devine altă persoană. De la scriere de cod pentru diverse aplicaţii mobile, ea trece la jonglerii cu focul, susţinând fire show-uri impresionante, cu o dexteritate de invidiat.

unnamed (1)

„Îmblânzirea focului pentru mine înseamnă un proces de meditaţie, în care mă aflu doar eu şi acest element al naturii. Nu pot să spun că este un hobby. Este mai curând o etapă a vieţii, care m-a schimbat ca personalitate. Abilităţile dobândite mă ajută şi acum în activitatea profesională. Am devenit mai insistentă şi mai ambiţioasă, am învăţat să mă concentrez mai bine şi am depăşit frica de a vorbi în public. Focul m-a învăţat să cuceresc şi să mă las cucerită – cred că este ceva ce merită să învăţăm cu toţii”, a spus Maria Colomina.

unnamed (4)

În timpul programului de muncă, Nicolae Ghimbovschi este Senior Mobile Developer la Endava Moldova şi are o experienţă de peste 7 ani în domeniul IT. AFTER HOURS, însă, Nicolae este pasionat de ciclism, în special de mountain biking (ciclism montan). Spre job tot cu bicicleta se deplasează. Administrează Clubul intern de ciclism al Endavei şi participă în fiecare an la Endava Cycling days, ce are loc în România, în munţii Carpaţi.

unnamed (5)

„Îmi place natura şi libertatea, iar mountain biking-ul (MTB) se încadrează perfect în viaţa mea. Întotdeauna îmi oferă oportunităţi pentru noi aventuri şi provocări. Cursele de MTB sunt dificile, dar mă ajută să cresc ca ciclist prin depăşirea fricilor şi a obstacolelor. Ele m-au învăţat că oricât de greu ar fi, eu pot reuşi să ajung la finiş. Acum îmi este cu mult mai simplu să realizez proiecte complexe”, a spus Nicolae Ghimbovschi.

unnamed (3)

Nick Stropşa este Service Delivery Manager la Endava, fiind responsabil de designul, tranziţia şi gestionarea continuă a serviciilor pentru clienţii Endava, companie în care lucrează de aproape 10 ani. Pe lângă IT, Nick are o mare pasiune – chitara. Deşi a atins pentru prima dată chitara tatălui său când avea doar 3 ani, abia de la 17 s-a apucat serios s-o studieze.

unnamed (2)

Astfel, AFTER HOURS Nick Stropşa este chitarist, cu o experienţă de peste 18 ani. În această perioadă a susţinut numeroase concerte şi a cântat alături de trupe şi interpreţi cum ar fi, Whynona Ryderz, Zdob şi Zdub, Geta Burlacu, Scroom, Dara, orchestrele Tharmis şi Simrat, Marcel Roşca etc.

Ce legătură este între IT şi muzică? Aflaţi chiar de la Nick Stropşa, unul dintre speakerii la evenimentul IGNITE – AFTER HOURS, care va povesti despre hobby-ul care a devenit part-time job şi despre provocările pe care le-a avut în drumul spre succes.

unnamed

***

Ignite After Hours este un eveniment public în care 20 de speakeri vor împărtăşi din activitățile lor extraprofesionale și importanța acestora pentru o viață împlinită. Endava Moldova este sponsor IGNITE, inclusiv pentru că ideea evenimentului se sincronizează perfect şi vine să susţină campania Be More, desfăşurată de Endava în toate locaţiile sale, prin care încurajează şi susţine angajaţii să-şi urmeze pasiunile şi hobby-urile.

Endava este o companie de servicii IT cu capital privat, cu peste 16 ani de experienţă. Endava are mai bine de 3600 de angajaţi în birourile sale din America de Nord şi Europa de Vest, precum şi centre de livrare în Moldova, România, Bulgaria, Macedonia, Serbia şi Columbia.

Ignite After Hours este organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Endava, Tekwill și iHub.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente