Nume
Parola
Vizualizări: 3486
ADR Centru a fost decernată pentru cea mai dinamică regiune de dezvoltare, cu cele mai multe proiecte în domeniul turismului incluse în DUP 2017-2020
6 Aprilie 2017 — În perioada 06-09 aprilie 2017, ADR Centru, cît și localități din regiune (CR Orhei, CR Nisporeni) participă la Expoziţia Internaţională Specializată "Tourism, Leisure, Hotels", ediţia a XXII-a., care are loc la Centrul Internaţional de Expoziţii "MOLDEXPO" din Chişinău. Obiectivul Expoziţiei constă în a oferi tuturor participanţilor un volum maxim de informaţii cu privire la destinaţiile turistice, ofertele turistice, tendinţele de pe piaţa de profil şi a facilita stabilirea de contacte între prestatorii şi beneficiarii pieţei turistice.

Totodată, în cadrul ceremoniei de deschidere a expoziției a avut loc Gala decernării premiilor oferite de Agenția Turismului, unde ADR Centru a avut onoarea să ia întîietatea pentru cea mai dinamică regiune de dezvoltare, cu cele mai multe proiecte în domeniul turismului incluse în DUP 2017-2020.

Aminitim că în DUP 2017-2020 au fost aprobate pentru implementare 5 proiecte regionale ce vor contribui la dezvoltarea potenţialului turistic al regiunii și care vor fi finanțate din FNDR și prin intervenții inteligente vor contribui la sporirea tractivității turistice a regiunii și la dezvoltarea industriei turistice la nivel de țară.

Totodată ADR Centru colaborează intens cu Agenția Turismului și la etapa de planificare a dezvoltării domeniului turistic în regiune, avînd elaborat și aprobat un Program Regional Sectorial în domeniul atractivității turistice, care vine cu o descriere amplă a setorului turistic din RD Centru, dar și cu prioritizarea intervențiilor viitoare în acest domeniu.

Expoziția "Tourism, Leisure, Hotels" este singurul proiect expozițional în Moldova specializat în domeniul turismului. Anume aici sunt prezentate, într-o formă concentrată, toate informațiile relevante cu privire la starea industriei, oferta și cererea pentru anumite produse și servicii. "Tourism, Leisure, Hotels" este o platformă propice pentru comunicarea de afaceri, aici jucătorii pieței turistice anunță cele mai noi și importante oferte în ajunul sezonului estival: programe, prețuri și destinații.