Tudor Copaci, numit în funcția de director general al ANRE, pe un termen de șase ani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul secretar general al Guvernului condus de Pavel Filip și actualul director general al Agenției Proprietății Publice (APP), Tudor Copaci, a fost desemnat în funcția de director general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), pe un termen de 6 ani. Asta după ce, acum o săptămână, Parlamentul a votat pentru desemnarea acestuia în funcția de director al Consiliului de administrație al ANRE.

Potrivit Legii, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică este condusă de Consiliul de administrație, alcătuit din cinci directori, unul dintre care este desemnat în funcția de director general. Directorul general al Consiliului de administrație a ANRE este desemnat de Parlament, la propunerea președintelui Parlamentului, cu avizul comisiei parlamentare de profil, pe un termen de șase ani. Astfel, după numirea lui Copaci în funcția de director al Consiliului de Administrație al ANRE, cu votul a 59 de deputați, în aceeași zi Andrian Candu a semnat un proiect de hotărâre cu privire la desemnarea acestuia în funcția de „director general”.

Proiectul hotărîrii a fost susținut de un număr de 54 din 86 de deputați prezenți în sala de ședință.

Amintim că Tudor Copaci este învingătorul concursului organizat de Comisia economie, buget și finanțe pentru funcția de director al ANRE, desemnat la 15 februarie curent și propus Parlamentului spre numire.

Citește și: (DOC) Averea lui Tudor Copaci, viitorul şef al ANRE: Două apartamente de aproape 1 milion de lei şi 14 conturi bancare


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...