Ghimpu, despre democrația în partid și plecarea celor doi colegi: Poate să plece toți, partidul o să existe pentru că sunt eu

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„De jure au fost, de facto – n-au fost. Cred că lumea nici nu-i cunoaște. Îi privește”. Așa a comentat președintele liberal, Mihai Ghimpu, decizia celor doi foști deputați liberali, Artur Gutium și Vladimir Cernat, de a părăsi fracțiunea Partidului Liberal. Liderul PL a spus că știa despre acest lucru de mai demult, „de atunci când s-a pornit cineva cu torba cu bani”. Acesta însă a refuzat să spună la cine anume s-a referit.

„Este clar că ei au făcut acest pas la propunerea cuiva. Timpul o să arate a cui. Sunt mai multe variante și o să vedem. Bun plecat. Folos mare nu am avut din partea lor, dar sigur este un exemplu prost pentru cetățeni”, a declarat Mihai Ghimpu înainte de ședința de astăzi a Parlamentului.

Liderul PL a mai spus că cei doi deputați nici nu se prezentau la formațiune, iar astfel acest lucru era așteptat să se întâmple. „Chiar ieri m-am întâlnit cu domnul Gutium, am vorbit și ne-am despărțit. Cu Cernat – am avut ședința Organizației Teritoriale Ialoveni unde este președinte, cred că o să fie eliberat, asta e 100%, unde le-a promis colegilor de organizație că el nu pleacă nicăieri, rămâne în partid. Dar eu nu l-am crezut. Era clar că el era călare pe calul trădării”, a spus Ghimpu.

Totuși, potrivit lui, în partid, 99,9% sunt de acord cu activitatea partidului și a președintelui și mai este „câte unul, care răsare așa, neștiut de nimeni”. „Nu vă luați după ei. Uitați-vă după majoritate”, a îndemnat liberalul.

„Poate să plece toți, că oricum partidul o să existe. Pentru că sunt eu și sunt acel Mihai Ghimpu care lupt din ’88. Dar echipa care este acum în afara de acești doi este una consolidată, este una bună. Dumnezeu știe!”, a mai spus președintele PL, răspunzând la întrebarea dacă ar mai putea urma și alte plecări din partid.

„Marele păcat este că tocmai în perioada noastră, când ne declarăm europeni, proeuropeni, s-a început cu torba de a cumpăra deputații. Fluxul ăsta de a pleca de la un partid la altul este în detrimentul democrației și a cetățenilor. Ieșirea lor nu schimbă absolut nimic. I-ați auzit vreodată să vorbească la ședință?! Poate și mai bine o să fie fără ei. S-a dus bostanul bâhlit la vale și a rămas câmpul curat”, a conchis președintele liberal.

Ulterior, în cadrul ședinței Parlamentului, Mihai Ghimpu a cerut retragerea unui proiect de lege din ordinea de zi, care urma să examineze înaintarea lui Vladimir Cernat în calitate de secretar al Comisiei protecție socială, sănătate și familie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...