Igor Dodon, felicitat de Vladimir Putin

Preşedintele Igor Dodon a anunţat că a fost felicitat joi, 6 aprilie, de liderul de la Kremlin Vladimir Putin, cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Rusia.

În felicitarea preşedintelui rus se arată că, pe parcursul celor 25 de ani, cele două state au semnat 180 de acorduri bilaterale în diferite domenii. Potrivit lui, activizarea dialogului politic înregistrat în ultimul timp va contribui la extinderea cooperări bilaterale în toate domeniile.

La rândul său, Igor Dodon a declarat că în acest an a fost inaugurată o nouă pagină în relaţiile moldo-ruse, arătându-se convins că, cu eforturi comune, cooperarea dintre cele două state se va dezvolta cu succes.

“Totodată, doresc să menționez rolul extrem de important al Federației Ruse în procesul de reglementare a problemei transnistrene, exprimîndu-mi speranța că vom avea  și în continuare sprijinul necesar la soluționarea acestei probleme și la stabilirea unei păci trainice în regiune.

Am convingerea că  prin eforturile concertate ale țărilor noastre  parteneriatul bilateral va cunoaște și pe viitor un ritm ascendent de dezvoltare.”, se arată în felicitarea lui Igor Dodon.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.