Polițiștii au tras linie după primele trei luni ale lui 2017. Chișinău și Bălți, cele mai criminogene localități

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Polițiștii au făcut un bilanț de activitate după primele trei luni ale anului 2017. În această perioadă au ănregistrat 7633 de infracțiuni, mai puține față de aceeași perioadă a anului trecut, spune șeful IGP, Alexandru Pânzari. Dintre acestea, aproximativ 2% sunt crime grave și excepțional de grave.

Polițiștii se laudă, însă, că infraciunile grave săvârșite au fost aproape toate descoperite (97%). Astfel, începând cu luna ianuarie, au fost comise:

– 33 de tâlhării
– 35 omoruri
– 46 vătămări corporale
– 58 de violuri

Rata cea mai înaltă a infracționalității a fost înregistrată în Chișinău și Bălți.

„Noi vom avea activități de prevenire. Vom planifica resursele, vom spori prezența polițiției în zonele criminogene. Studiem câți polițiști sunt în stradă și câți în birou și vom face așa ca polițiști să fie mai mult printre oameni”, a spus șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari.

Echipele mobile, de fapt, nu au avut clipă de răgaz. Au răspuns la peste 78 de mii de apeluri de urgență. Dintre acestea, peste o mie au fost false, iar în acest context, oamenii legii atenționează cetățenii că apelul fals nu doar direcționeză spre nicăieri o echipă care poate salva o viață ci și aduce sancțiuni.

Pe viber, la fel, au fost trimise peste 75 de mii de mesaje. Majoritatea dintre ele țin de încălcarea regulilor de circulație, spun polițiștii.

În perioada ianuarie-martie 2017 a fost înregistrat și un număr mare de accidente rutiere (500). Principala cauză este conducerea unității de transport cu viteză excesivă. Totodată a crescut numărul șoferilor depistați în stare de ebrietate la volan.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...