Actualitate

Ce se întâmplă cu 30 de secunde înainte de moarte

Neurologul Cameron Shaw a investigat ce se întâmplă cu corpul unui om înainte de a muri şi a aflat câteva lucruri interesante. Cameron a disecat creierul unei femei că să afle ce se schimbă în structura organului după deces.

Ce se întâmplă înainte de moarte
Doctorul susţine că la început, persoană care e pe punctul de a muri îşi pierde simţul de sine. Creierul, susţine ea, moare de „sus în jos, luând majoritatea caracteristicilor umane mai întâi”.

Cu teoria neurologului sunt de acord şi oamenii de ştiinţă de la Universitatea Hadassah din Ierusalim. Aceştia au examinat şapte persoane care au fost la un pas de moarte. Cercetătorii spun că persoană care moare vede derulat în faţă ochilor întreagă să viaţă, de la fragedă pruncie până în ultimul moment, că un film. Acest episod are loc cu 30 de secunde înainte de deces.

„Activitatea creieruluise opreşte când inima nu mai bate, iar studiul nostru a demonstrat că suntem conştienţi de ceea ce se întâmplă în jurul nostru încă trei minute de la oprirea inimii. În mod normal, creierul începe să se stîngă după primele 20-30 de secunde”, susţine unul din cercetătorii evrei.

Un alt cercetător susţine că e vorba de o lipsa de limite temporale. Multe persoane care mor sau sunt în pragul morţii văd cele mai semnificative momente ale vieţii lor, că un ultim adio, că într-un film. Impresionant, nu-i aşa? 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *