(FOTO și VIDEO) Pregătiri pentru Apocalipsă: Un seif cu informațiile esențiale despre omenire, îngropat pe o insulă arctică

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Omenirea se pregătește deja pentru un viitor postapocaliptic, cel puțin în ce privește conservarea informațiilor fundamentale ale științei și istoriei de până acum.

Un seif în care se vor păstra cele mai de preț informații ale lumii va fi îngropat adânc într-o mină abandonată de pe insula arctică Svalbard, la circa 1.000 de kilometri de Polul Nord. Misterioasă bibliotecă e numită Arctic World Archive, relatează CNN.

Aceasta are misiunea esențială de a proteja informațiile importante istoric și științific ale lumii, în eventualitatea unui dezastru cataclismic. În biblioteca digitală poate intra orice operă, de la jurnale științifice până la opere de literatură clasică.

Seiful se află la circa 150 de metri sub pământ, fiind protejat în cazul unui atac nuclear, iar colecțiile de informații sunt păstrate offline, pentru a fi protejate de posibile distrugeri sau atacuri cibernetice.

doomsday

În plus, permafrostul din jur creează climatul ideal pentru o stocare pe termen îndelungat. Astfel, chiar și fără curent electric, temperatura din interiorul seifului poate păstra conținutul în condiții bune pentru secole la rând.

Printre țările care deja au depus acolo documente istorice se număra și Brazilia – printre altele, o copie a Constituției lor și una dintre primele fotografii ale capitalei Brasilia. De asemenea, Mexicul a trimis o copie a Constituției, hărți istorice, desene și ilustrații.170404172248-doomsday-library-2-exlarge-169

„Este o cale unică și ultra sigură prin care generațiile viitoare pot obține cu ușurință informații din trecut în prezent. Cantitatea de informații crește în fiecare an și nu sunt alte soluții pentru stocare pe termen lung”, spune project managerul Katrine Thomson, de la compania norvegiană Piql, care se află în spatele acestui proiect, ce a costat până acum 33 de milioane de dolari.d2qwjm7oigigo9nb5iba-696x392

Insulă pe care se află este într-o zonă izolată a Oceanului Arctic, declarată „cel mai sigur loc din lume pentru o ‘ambasada digitală'”.

Svalbard se află la jumătatea distanței dintre Norvegia și Polul Nord, unde există cea mai nordică așezare permanență de pe Pământ, dar și Seiful Mondial al Semințelor, deschis în anul 2008, în care se află milioane de semințe, de asemenea păstrate acolo în eventualitatea unui dezastru mondial care să distrugă culturile planetei.1491386650161

Semințele sunt ținute la o temperatură constanța de -18 grade Celsius, pentru a nu se degrada. În anul 2015, oameni de știință din Siria au folosit astfel de semințe pentru a înlocui mostrele pe care le-au pierdut ca urmare a războiului din această țară.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...