Trimite e-mail | Printeaza
Social
05.04.2017

Pavel Filip ia atitudine privind vacanțele preşcolarilor şi elevilor

Pavel Filip ia atitudine privind vacanțele preşcolarilor şi elevilor

În cadrul şedinţei de astăzi a Cabinetului de miniștri, Premierul Pavel Filip a solicitat Ministerului Educației să revizuiască modificările la Regulamentul cu privire la funcţionarea instituţiilor preşcolare privind vacanța pentru copii, în grădinițe și creșe pe perioada de vară.
 
Prim-ministrul a menţionat că acest subiect trebuie discutat cu administrațiile locale și părinții, pentru a găsi soluţii raționale, astfel încât grădinițele să poată fi igienizate pe timp de vară, dar și copiii să poată fi supravegheați. „Rugămintea mea este ca, înainte de a pune punctul final, inspectorii să mai coboare din birouri și să discute cu autorităţile locale, cu părinţii, astfel încât să găsim un numitor comun”, a spus Pavel Filip.
 
Totodată, șeful Executivului a atenţionat Ministerul Educaţiei în legătură cu desincronizarea vacanţelor de toamnă şi de primăvară a elevilor claselor a I-a – a IV-a cu cele ale elevilor claselor a V-a – a XII-a. În context, Prim-ministrul a solicitat revizuirea calendarului vacanţelor pentru următorul an de învăţământ.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus