Viceministrul Economiei Valeriu Triboi, reţinut într-un caz de abuz de putere, şi-a dat demisia

Viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, reţinut de procurori şi ofiţerii CNA într-un dosar de abuz de putere, şi-a dat demisia. Guvernul a aprobat miercuri demisia sa din funcţie în baza cererii depuse de acesta.

Pe 3 aprilie, procurorii anticorupţie au cerut Guvernului suspendarea din funcţie a viceministrului Economiei. În aceeaşi zi, instanța de judecată a decis plasarea lui Valeriu Triboi în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Reamintim: viceministrul Economiei Valeriu Triboi a fost reţinut vineri după amiază de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie într-un dosar în care este bănuit de abuz de putere şi prejudicierea bugetului de stat în proporţii deosebit de mari.

Procurorii au stabilit că bănuitul, abuzând de funcţia sa, prin intermediul unor terţe persoane, ar fi cumpărat de la SA Moldtelecom, fondator al căruia este Ministerul Economiei,  un imobil în valoare de aproape 1 000 000 de lei, iar ulterior a dat clădirea în locaţiune, pe o perioadă de 10 ani, întreprinderii Furnizarea Energiei Electrice Nord.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.