Astăzi în Parlament: A doua rundă de audieri publice pe subiectul schimbării sistemului electoral

A doua rundă de audieri publice pe marginea proiectului privind introducerea votului uninominal va avea loc astăzi la Parlament începând cu pra 15:00.

Potrivit publika.md, printre subiectele discutate vor fi criteriile propuse de formare a circumscripțiilor, reprezentarea diasporei, a autonomiei Găgăuze, dar și a regiunii din stânga Nistrului.

Reamintim că vinerea trecută a avut loc prima rundă de audieri, la care au participat peste 100 de organizații, inclusiv ONG-uri din diferite domenii, organizații ale minorităților etnice, reprezentanți ai puterii locale, partide parlamentare și extraparlamentare, experți si reprezentanți ai mediului academic, dar și prezentanții unor organizații internaționale cu sediul la Chișinău.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.