Dosarul Cimpoieș: Instanța a respins recuzarea judecătorului. Avocații anunță că merg la Curtea de Apel

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Instanța de judecată a respins demersul apărării primarului de Basarabeasca, Valentin Cimpoieș, privind recuzarea judecătoarei, dar și cererea avocaților de a fi prezent procurorul și acuzatul la ședințe.

Avocatul Anatolie Istrate spune că decizia instanței de judecată nu este o noutate și că apărătorii lui Cimpoieș vor merge la Curte de Apel.

„A fost o soluție așteptată, nu este o noutate când instanțele de judecată refuză recuzările unor judecători care încalcă procedura de examinare a dosarelor penale. Ieri am solicitat recuzarea judecătoarei Costiuc și am solicitat prezența procurorului Bacalîm în procesul de judecată. Instanța a dispus, prin încheiere, prezența procurorului, dar acesta nu s-a prezentat. Am solicitat, de asemenea, prezența domnului Cimpoeș la ședință, dar demersul a fost respins”, a spus avocatul.

„Avem aici o încălcare a drepturilor lui Cimpoeș la un proces echitabil. Vom merge la Curtea de Apel, ulterior la Curtea Europeană”, a adăugat avocatul Anatolie Istrate.

Ședința de judecată în dosarul ce-l vizează pe primarul de Basarabeasca, Valentin Cimpoieș, a fost amânată ieri, întrucât avocații au cerut revocarea măsurii preventive. Procurorul a lipsit în momentul în care se discutau puncte importante din dosar, spun avocații. Aceștia au cerut recuzarea judecătorului pe motiv că ar fi în cârdășie cu acuzatorul de stat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...