La Chișinău va fi vernisată expoziția artistei Elvira Cemortan-Voloșin – „Rod sufletesc”

Elvira Cemortan-Volosin Noapte de aur la Tescani 2008 tehnica mixta 80×8…

La Chișinău va avea loc o expoziție a artistei plastice Elvira Cemortan-Voloșin. Expoziția va fi găzduită de Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici” din Chișinău, iar vernisajul va avea loc pe 20 aprilie 2017, cu începere de la ora 16.00.

Lucrările Elvirei Cemortan-Voloșin au fost prezentate în mai multe galerii de artă din Europa și a fost distinsă cu premii la expoziţii de pictură din Republica Moldova, România şi Ungaria.

Numeroasele expoziţii o recomandă ca fiind una dintre cei mai importanţi artişti plastici din domeniul artei decorative din Chişinău.

Elvira Cemortan-Voloșin s-a născut la 20 aprilie 1969 în orașul Soroca. În 1988 a absolvit Colegiul Republican de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” din Chişinău, urmând apoi cursurile, în perioada 1989-1995, Academiei de Muzică, Teatru şi Arte, Facultatea de Arte Plastice din Chişinău, Specialitatea Tapiserie, devenind lector universitar la această instituție de învățământ. În 2003 a devenit membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova, iar în anul 2014 devine membru UAP România, filiala Bacău.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 20 aprilie 2017 și 18 mai 2017.

Expoziția este organizată de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici” din Chișinău, Centrul cultural ARTELIT și Galeria Europe’s Art din Belgia.

Manifestarea se înscrie în planul de activități pregătit de ICR Chișinău în 2017 pentru a promova producția culturală românescă din Republica Moldova.

afis Elvira

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente