Tiraspolul va solicita Rusiei să recunoască oficial documentele emise de regiunea separatistă

Tiraspolul se va adresa Rusiei cu rugămintea să recunoască oficial documentele emise de regiunea separatistă. Despre aceasta se vorbește într-o rezoluție adoptată marţi, 4 aprilie, de către așa-numitul soviet suprem de la Tiraspol, scrie Novostipmr.com.

„Am adoptat o rezoluție în care ne adresăm Federației Ruse cu propunerea de a recunoaște documentele emise de republica moldovenească nistreană”, a declarat jurnaliștilor președintele sovietului suprem Alexandr Șerba.

El a spus că presiunile „tot mai pronunţate” asupra Transnistriei reprezintă „ un război neanunţat, de aceea aceasta are nevoie de ajutorul părintesc al Rusiei”.

„Suntem gata să facem față oricăror presiuni politice și economice, dar în aceste condiții considerăm că nu ne vom descurca fără ajutorul Federației Ruse”, a adăugat Șerba.

Totodată, Alexandr Șerba a mai spus că rezoluția va informa conducerea Rusiei şi despre crearea la punctul de trecere Cuciurgan-Pervomaisc a controlului comun la frontieră dintre R. Moldova și Ucraina, dar și despre „motivarea politică ce a stat la baza decizie RM de a renunţa la energie electrică livrată de CERS Moldovenească”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.