Socialiştii îi aduc pe Aleksandr Marshal și trupa „Liubă“ în Piaţa Marii Adunări Naţionale

Partidul Socialiştilor a anunţat marţi, 4 aprilie, că va organiza la nivel național aproximativ 125 de evenimente comemorative dedicate Zilei Victoriei. Pe 7 mai, la Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale vor susține un concert artiştii ruşi Aleksandr Marshal și membrii trupei „Liubă“, condusă de Nikolai Rastorguev.

PSRM a precizat că, în timpul evenimentului,va organiza în PMAN bucătăria militară mobilă.

De  asemenea, socialiştii au menţionat că pe 9 mai, la Chișinău, vor organiza Marșul  „Regimentul Nemuritor“ pe care au catalogat-o ca “o acțiune națională apolitică, fără simboluri de partid”. Participanții vor mărșălui pe străzile capitalei spre Memorialul Gloriei Militare „Eternitate“  purtând portretele părinților, buneilor și străbuneilor lor – veterani de război.

Totodată, PSRM a declarat că în aceste zile vor începe campaniile naționale „Pădurea Victoriei“, „Panglica Sfântului Gheorghe“, „Valsul Victoriei“, „Lumânarea Memoriei“, acțiuni care presupun vizitarea și acordarea de ajutor veteranilor de război la domiciliu, îngrijirea mormintelor veteranilor, reconstrucția cimitirelor militare abandonate, restaurarea și repararea a zeci de monumente ridicate în onoarea Primului Război Mondial în toată țara.

PSRM a îndemnat toți cetățenii Republicii Moldova să participe la evenimentele comemorative și să sărbătorească împreună aniversarea Marii Victorii.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.