Eurodeputat PSD: În Moldova este important să nu prevaleze fanteziile politice care pot afecta parcursul european

Victor-Negrescu

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu susține că, Republica Moldova trebuie „ajutată inteligent, prin asistența macrofinanciară UE, fiind necesar în acest sens să avem stimuli corecți și condiții măsurabile și realizabile”. Totodată, acesta a afirmat că este important „să nu prevaleze fantezii politice care pot afecta parcursul european al Republicii Moldova”.

Deputatul european, raportor al Grupului S&D în Comisia de Buget a PE, cu privire la alocarea finanțării macrofinanciare către Republica Moldova, a făcut o serie de amendamente la raportul cu pricina, vizând „progresul important realizat de Moldova în consolidarea statului de drept și implementarea condițiilor din Acordul de Asociere”.

El a subliniat totodată că „o atenție specială trebuie să fie acordată în continuare pentru ajutarea întreprinderilor mici și mijlocii să primească finanțare de la băncile locale, pentru a-și moderniza afacerea”. În viziunea lui Negrescu, un semn clar de progres este și faptul că „exporturile de unele produse moldovenești către Uniune s-au mărit în lunile de la semnarea Acordului de Asociere”.

„Familia populară europeană dorește un set de condiționalități care pare îndreptat împotriva cetățenilor din Republica Moldova și a integrării: Moldova poate și trebuie să se schimbe în bine, dar recomandările trebuie să fie inteligente, pentru a putea fi indeplinite și pentru a progresa într-o manieră măsurabilă, fără ca populația să se simtă agresată sau brutalizată. Progresul e important, nu antipatia sau simpatia politică. Sunt convins că aceste fonduri vor ajuta Republica Moldova iar noi cei din Parlamentul European vom face în așa fel încât să ajungă cu adevărat la populație”, a subliniat Negrescu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente