Actualitate

Dosarul controversat al primarului de Basarabeasca, trimis în judecată

La 31 mar­tie 2017, de către pro­cu­ro­rii Pro­cu­ra­tu­rii pen­tru Com­ba­te­rea Cri­mi­na­li­tă­ții Orga­ni­za­te și Cau­ze Spe­ci­a­le a fost fini­sa­tă urmă­ri­rea pena­lă și expe­di­ată în instan­ța de jude­ca­tă, pen­tru exa­mi­na­rea în fond, cau­za pena­lă de acu­za­re a cetă­țea­nu­lui Valen­tin Cim­po­eș Vla­di­mir de comi­te­rea infrac­țiu­nii pri­vind negli­jen­ța în ser­vi­ciu sol­da­te cu urmă­ri gra­ve. Potri­vit pro­cu­ro­ri­lor Pro­cu­ra­tu­rii pen­tru Com­ba­te­rea Cri­mi­na­li­tă­ții Orga­ni­za­te și Cau­ze Spe­ci­a­le, Cim­po­eș Valen­tin Vla­di­mir, exer­ci­tând fun­cţia de pri­mar al or. Basa­ra­beas­ca, deţinând sta­tu­tul şi exer­ci­tînd man­da­tul ale­su­lui local, fiind și auto­ri­ta­te tute­la­ră loca­lă, a mani­fes­tat negli­jen­ță în ser­vi­ciu, îndeplinindu-și neco­res­pun­ză­tor obli­ga­ţi­i­le func­țio­na­le ca rezul­tat al unei ati­tu­di­ni negli­jen­te și neconş­ti­in­cioa­se faţă de ele, fapt care în con­se­cin­ță au pro­vo­cat urmă­ri gra­ve.

Și anu­me, pe par­cur­sul anu­lui 2015 – sep­tem­brie 2016 din cau­za negli­jen­ței în ser­vi­ciu s-a ajuns la tra­fi­cul unui copil din ora­șul Basa­ra­beas­ca de către tatăl său, la apli­ca­rea vio­lenţei, aban­don, fuga de aca­să, explo­ta­rea sexu­a­lă comer­ci­a­lă și neco­mer­ci­a­lă pri­va­rea ile­ga­lă de liber­ta­te, abuz sexu­al comis de către mai mul­te per­soa­ne matu­re.

Valen­tin Cim­po­eş, pri­ma­rul ora­şu­lui Basa­ra­beas­ca, a fost anu­nţat că figu­rea­ză într-un dosar penal, a fost reţi­nut pen­tru 72 de ore, după care, tot în acea zi, a pri­mit man­dat de arest pen­tru 30 de zile, fiind învi­nu­it de pro­cu­ro­ri de „negli­jenţă cri­mi­na­lă în ser­vi­ciu” după ce nu ar fi luat ati­tu­di­ne în cazul unei mino­re forţa­te de tatăl său să pres­te­ze ser­vi­cii sexu­a­le. Dosa­rul pe nume­le pri­ma­ru­lui de Basa­ra­beas­ca, a pro­vo­cat îngri­jo­ra­rea altor pri­ma­ri şi a ONG-urilor din dome­niu. „Dacă mer­gi pe linia asta, poţi ares­ta ori­ce pri­mar”, comen­tea­ză Vio­rel Fur­dui, direc­to­rul exe­cu­tiv al Con­gre­su­lui Auto­ri­tă­ţi­lor Loca­le din R. Mol­do­va.

Suesa. ZdG.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *