Doar două săptămâni le-a trebuit procurorilor pentru a finaliza dosarul primarului PN, Valentin Cimpoeș

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procuratura Generală a avut nevoie de doar două săptămâni pentru a finaliza și transmite în judecată cauza penală deschisă pe numele primarului de Basarabeasca, Valentin Cimpoeș, cuzat de neglijență în serviciu soldată cu urmări grave. Potrivit unui coomunicat de presă al PG, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală pe numele alesului local încă pe 31 martie curent. Din motive necunoscute însă, comunicatul a fost remis abia astăzi.

Potrivit procurorilor PCCOCS, „învinuitul, exercitând funcţia de primar al orașului Basarabeasca, deţinând statutul şi exercitând mandatul alesului local, fiind şi autoritate tutelară locală, a manifestat neglijenţă în serviciu, care în consecinţă a provocat urmări grave”.

Mai exact, în perioada anului 2015 – septembrie 2016, „din neglijenţă în serviciu admisă de inculpat, un copil din oraşul Basarabeasca a fost traficat de către tatăl său, prin aplicarea violenţei, abandon, fuga de acasă, explotarea sexuală comercială şi necomercială, privarea ilegală de libertate, abuz sexual comis de către mai multe persoane mature”, se arată în comunicat.

Sancţiunea articolului de care este învinuit prevede închisoare pe un termen de la 2 la 6 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Amintim că primarul a fost arestat pe 17 martie curent, cu doar o zi înainte de Congresul V extraordinar al „Partidului Nostru”, membru al căruia este Valentin Cimpoeș, care era invitat la eveniment. De atunci și până în prezent acesta s-a aflat în arest preventiv.

Astfel, în condițiile în care ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, reținut într-un dosar de corupție, și viceministrul Economiei Valeriu Triboi, reținut pentru abuz de putere şi prejudicierea bugetului de stat în proporţii deosebit de mari, au fost eliberați în arest la domiciliu, reprezentanții formațiunii susțin că dosarul împotriva primarului „Partidului Nostru” este unul politic, fiind vorba de o răfuială și tentativă de presiune asupra opoziției.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...