Recomandări #diez: Cele mai călduroase evenimente la care să mergeți în luna aprilie

E9QVYLY3DI
Foto: stocksnap.io/Duri from Mocup

Luna aprilie ne aduce multă căldură, energie primăvăratică și dorința de ne aventura la cât mai multe ieșiri în aer liber și la activități interactive. Echipa #diez a selectat cele mai vizibile evenimente la care puteți să participați pe parcursul lunii aprilie.

#1. Târgul de cariere – 4-5 aprilie

Locuri de muncă, stagii de practică, cursuri, competiții și concursuri au loc marți și miercuri la Târgul de Cariere Chișinău. Peste 2.000 de locuri de muncă sunt disponibile în 4 și 5 aprilie, în cele peste 40 de firme și instituții naționale și internaționale care caută angajați. Companiile organizează interviuri pe loc, competiții și concursuri dotate cu premii.

Târgul de Cariere are loc la Palatul Național Nicolae Sulac, marți și miercuri, 4-5 aprilie. În prima zi programul de vizitare e de la ora 10:00-19:00, iar în a doua zi, de la 10:00-16:00.

Mai multe informații despre Târgul de Cariere și locurile de muncă disponibile găsiți AICI, pe pagina de Facebook sau pe www.targuldecariere.md.

 

#2. Jazz’n Chișinău International Festival – 5-6 aprilie

Fanii jazz-ului se vor putea delecta cu muzica lor preferată în cadrul unui nou eveniment cultural – „Jazz’n Chișinău International Festival”, ce se va desfășura în perioada 5-6 aprilie la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”.

În cadrul evenimentului sunt implicate brand-uri de tineri jazz-meni din Germania, Letonia, Italia, Polonia, Senegal și Moldova. Evenimentul este organizat de AO Muzart, iar biletele le puteți găsi la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” sau la numerele de telefon 069 99 08 38 , 022 22 27 34.

Festivalul Internațional Jazz`n Chișinău are ca scop promovarea celor mai valoroşi interpreţi și instrumentaliști de muzică jazz atât din Republica Moldova cât și de peste hotare, de a crea noi căi de comunicare prin artă şi de a trezi interesul publicului faţă de jazz. Invitați – Pablo Held Quartet (Germania), Tomasz Wendt Jazz Trio (Polonia), Ruta Duduma (Letonia), Rosa Brunello (Italia), Moulaye Niang (Senegal).

Aflați detalii pe #diez și pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

#3. Festivalul Turismului 2017 6-9 aprilie

„Festivalul Turismului” este organizat în premieră în Republica Moldova și este unic în felul său, plin de culori, cultură și tradiții din diferite colțuri ale lumii. În cadrul Festivalului veți avea parte de:

# Flashmob-uri spectaculoase, master-classuri, personaje istorice, concursul „Satul Meu“, bucătăria și tradițiile specifice zonelor Moldovei, bucătărie tradițională țărilor participante, carnavalul Turismului, tombole, victorine, expoziții de fotografii și multe altele.

Festivalul are loc în perioada 6-9 aprilie, la Moldexpo. Aflați detalii pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

#4. EBEC România și Republica Moldova – 7-9 aprilie

După competiția națională, este momentul ca studenții noștri să-și testeze competențele inginerești în fața colegilor lor din România. Etapa regională EBEC 2017 va avea loc la Chișinău, în perioada 7-9 aprilie.

Cea de-a VI-a ediție a competiției adună la Chișinău câștigătorii EBEC a etapelor locale  din Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași și, respectiv, Chișinău. Aceștia vor concura pentru a reprezenta România şi Republica Moldova la etapa finală din Brno, Cehia.

Pe lângă cele 10 echipe participante la secțiunile Team Design şi Case Study, în acest an la deschiderea oficială a evenimentului, care va avea loc vineri, 7 aprilie, la orele 14.00, va avea loc Show and Tell.

Show and Tell este o activitate unde ai ocazia să cunoști proiecte inedite ale studenților și absolvenților de la Universitatea Tehnică din Moldova din diverse domenii, precum: Mecanică, Electronică, IT, Arhitectură etc.

Evenimentul are loc la Tekwill, în perioada 7-9 aprilie. Detalii aflați pe #diez și pe pagina de Facebook.

 

#5. Gala turismului Republicii Moldova – 7 aprilie

Acest proiect are drept scop promovarea turismului autohton la nivel național, prin stimularea participării cetățenilor Republicii Moldova la viața de zi cu zi a industriei turismului. De-a lungul anilor turismul de incoming (receptor) a fost cea mai slabă ramură a turismului în RM, fapt ce a creat lungi discuții în rândul reprezentanților acestui domeniu, mulți punându-și întrebarea dacă putem sau nu dezvolta această ramură a industriei. Prin desfășurarea acestui proiect, dorim să demonstrăm că domeniul respectiv se poate dezvolta nu doar în baza turismului de litoral sau cel de munte, care este vast promovat de către alte țări.

Conceptul de Gală a Turismului își propune să spargă stereotipul despre Republica Moldova ca fiind un stat unde turismul nu este la el acasă. Ori, acest lucru poate fi ușor demonstrat printr-un șir de evenimente, ce de la un an la altul devin tot mai atractive, atât pentru cetățenii din Republica Moldova, cât și pentru cei de peste hotarele țării.

Evenimentul are loc la Teatrul Eugene Ionesco. Pentru detalii, accesați pagina de Facebook a evenimentului.

 

#6. Ignite: After Hours

Pe 7 aprilie, Ignite Chișinău revine cu o nouă provocare – After Hours. Douăzeci de vorbitori au acceptat-o. Peste câteva zile, vom fi martorii celei mai așteptate provocări pentru 20 de speakeri care cred că după muncă viața abia începe. Hobby-urile și modul cum petrecem timpul liber sunt definitorii pentru personalitatea fiecăruia dintre noi. Pe 7 aprilie, ora 19:00, în Centrul de Excelență „Tekwill” vino să te inspiri pentru mult timp înainte. Cunoaște într-un articol anterior pe #diez cei 20 de eroi ai ediției Ignite Chișinău „After Hours”. 

Participarea la eveniment se efectuează pe baza biletului achiziționat în prealabil.

Detalii despre eveniment aflați și pe pagina de Facebook.

 

#7. Sădim Oxigen în Chișinău – 8 aprilie

„Sădim oxigen” este o acțiune amplă de înverzire a mediului, care se va desfășura în Chișinău cu suportul companiei Kaufland. Peste 1000 de voluntari vor planta 5000 de puieți simultan în cele cinci sectoare din Capitală.
Acțiunea de plantare va începe la ora 10:00 dimineaţa, iar organizatorii vor asigura puieţii, uneltele de lucru, apă potabilă, chipuiri şi mănuşi de grădinărit, precum și alte elemente logistice necesare.

La locul plantării, voluntarii vor fi asistaţi de echipa de organizare şi de către partenerii proiectului care îi vor instrui și îndruma pe parcursul zilei de plantări. „Sădim oxigen” în Chișinău este o lecție de educație, respect și responsabilitate față de mediu. Acțiunea este voluntară și drept scop implicarea elevilor, a instituțiilor publice și a altor actori comunitari cu scopul responsabilizării societății față de mediu.

Dacă îți iubești orașul și îți pasă de mediul înconjurător, vezi locația unde se vor planta puieții în sectorul tău și vino pe 8 aprilie să înverzim împreună Chișinăul! Aflați aici detalii despre eveniment.

 

#8. Festivalul limbilor

Festivalul limbilor este posibilitatea de a afla informație nouă despre diverse limbi care sunt răspândite pe teritoriul Moldovei și peste hotarele ei. Reprezentanți a 24 culturi diferite sunt gata să povestească oaspeților săi despre limba lor natală. Într-o ambianță plăcută, profesorii vă vor prezenta frumusețea culturii lor într-o formă deschisă și liberă (dansuri, cântece, poezii, etc.). Astfel, devine real ca oaspeții să cunoască despre un număr mare de etnii și limbi prezente în Moldova, țările din Europa, Asia și Africa.

Festivalul reprezintă o legătură culturală dintre oameni, care permite sa se facă cunoștință cu cultura altor țări și popoare. Și aici nu vei avea nevoie de vize sau bani pentru transport, căci oriunde ai păși – vei ajunge în altă țară.

Data, ora: Duminică, 9 aprilie, ora 12.00
Locul evenimentului: str. E. Doga 5 ( Diordiță)
Intrarea gratuită.

Urmăriți evenimentul pe pagina de Facebook.

 

#9. MăiestrIA – prima expoziție-concurs de IE brodată manual – 12-29 aprilie

Este o expoziție-concurs pentru autoarele de ii din Republica Moldova, având drept scop reînvierea tradiției de a coase manual cu folos și semnificație, precum și reorientarea spre costumul popular autentic.

În urma unei preselecții riguroase în care au concurat peste 50 de lucrări create în ultmii ani, în expoziție au intrat 17 autoare originare din Chișinău, Bălți, Fălești și Strășeni. Expoziția MăiestrIA cuprinde ii, cămăși bărbătești și pentru copii, realizate totalmente manual după modele autentice românești. Este primul concurs național de acest gen, în care vor fi premiate cele mai deosebite lucrări.

În cadrul evenimentului va fi prezentată o defilare de ii lucrate și prezentate de un grup de femei de la penitenciarul Rusca, participante în programul de terapie socială ”Ia – Simbolul tradiției populare”. Acestui program este organizat de Centrul de Reabilitare a Victimelor Torturii „Memoria”, unicul centru din Moldova care oferă ajutor, informaţie şi sprijin femeilor victime ale torturii, violenţei în familie şi violenţei sexuale, precum şi refugiaţilor şi solicitanţilor de azil.

Expoziția- concurs MăiestrIA va fi deschisă până pe data de 29 aprilie 2017, pe adresa salonului molDeco – bd. Moscova 14/1.

 

#10. Târg de Paști la Chișinău – 11-24 aprilie

Primăria municipiului Chişinău informează că în intervalul 11 – 24 aprilie 2017, în Capitală va fi organizat Târgul de Paşti şi Paştele Blajinilor, ediţia 2017.

În acest an, Târgul de Paşti, un eveniment de tradiţie deja în Chişinău, va fi amenajat pe platourile din cele cinci sectoare ale oraşului – Buiucani, Botanica, Centru, Ciocana şi Râşcani. Vizitatorii târgului vor descoperi produse de patiserie (pască sau cozonaci), dar şi produse alimentare sau nealimentare specifice sărbătorilor pascale.

 

#11. BiciȘcoala – 20 aprilie

Nu-i ușor să înveți să mergi pe bicicletă, mai ales dacă n-ai făcut-o până acum. Fete pe biciclete te ajută la prima școală de pedalat pentru adulți. Joi, 20 aprilie, ora 16.00, în parcul Valea Morilor.

Vei avea parte de 4 ore intensive de teorie și practică în două etape și multă distracție, desigur.
Îți vom explica care sunt părțile componente ale unei biciclete și cum funcționează aceasta. Apoi vom învăța împreună despre echilibru și pedalatul în sine.

Ce trebuie să faci?

– Să trimiți un email la: [email protected] și să ne spui că vrei să vii;
– Să te îmbraci în haine lejere și comode, încălțăminte sportivă;
– Să fii sigur/ă că oricine poate învăța să pedaleze.

Prețul de participare: 100 de lei.

Urmăriți evenimentul pe Facebook.

 

#12. Concert de Paști – 20 aprilie

 

La Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” are loc un concert dedicat celor 220 de ani de la nașterea compozitorului Franz Schubert. În program: F. Schubert: Creații pentru pian, clarinet și lieduri.
Soliști:
Serghei Pilipețchi, tenor
Natalia Moscovciuc, soprană
Olga Iuhno, pian
Alexandr Danilov, clarinet/Austria

Detalii despre eveniment și bilete găsiți aici.

 

#13. Labyrinth Battle. 1st edition – 29 aprilie

Ești genul de sportiv amator care tinde spre longevitate în sport și spre evitarea rutinei? Vrei ca și în Republica Moldova să fie aduse noi concepte de curse sportive? Ei bine, CS GALATA vine cu un model Suedez de competiție, orientare în Labirinth, system knockout, eliminatoriu.

Labirintul este o ramură relativ nouă a orientării sportive ce adaugă acesteia dramatism, spectacol. Pe noi ne încântă posibilitatea de a ne duela direct cu adversarul și de a elimina rând pe rând toți concurenții până în marea finală. Labirintul mai reprezintă o provocare și prin faptul că nu este posibil să te antrenezi adecvat pentru acest tip de competiție, că nu știi ce te așteaptă în concurs și ce parametri tactici sau fizici să antrenezi. O singură greșeală te poate scoate din cursă. E genul de competiție care se va decide în funcție de psihicul participanților, cei cu nervii mai tari și care vor greși mai puțin, vor învinge.

Detalii pentru participare găsiți pe Facebook.

 

#14. Duathlon Chișinău 2017 – 30 aprilie

Competiția „Duathlon Chișinău 2017” este la prima ediție și este primul concurs de Duathlon din Republica Moldova. Este organizat de către Federația de Triathlon din Republica Moldova în parteneriat cu Clubul sportiv Sport Park și are drept scop promovarea modului sănătos de viață, a sportului în aer liber și Duatlonului ca sport de masă. Această competiție se adresează oricărui pasionat de Duathlon, bicicletă sau alergare, oricărei persoane căreia starea de sănătate îi permite participarea.

Distanțe:
Sprint duathlon (300 MDL)
– Alergare 6km (2 ture)
– Bicicleta 21km (7 ture)
– Alergare 3km (1 ture)

Super Sprint duathlon (200 MDL)
– Alergare 3km (1 ture)
– Bicicleta 9km (3 ture)
– Alergare 1,5km (1/2 ture)

Fun duathlon (FREE)
– Alergare 3km (1 ture)
– Bicicleta 9km (3 ture)

Regulament: http://ftrm.md/duathlon2017/regulament/
Înregistrare: http://ftrm.md/duathlon2017/inregistrare/
Harta traseului: http://ftrm.md/duathlon2017/harta-traseului/

Fiecare participant va primi gratuit un maiou cu simbolica Duathlon Chișinău 2017. Urmăriți evenimentul și pe Facebook.

 

#15. Filmele lunii aprilie 2016

gamespot.com

În luna aprilie, cinematograful Patria lansează cinci premiere de filme. Drame, thriller-uri, aventuri, filme de acțiune sau comedii – luna aceasta ai o diversitate bogată de premiere. Iată ce filme noi poți urmări la Patria.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente