Actualitate

Centrul de plasament „Vatra” va fi redeschis

Solicitată de IPN, șefa interimară a Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, Rodica Terehovschi, a declarat că activitatea centrului nu a fost reluată deocamdată, acolo se efectuează lucrări de reparație. Odată ce va fi redeschis, centrul va găzdui 20 de copii rămași fără supraveghere părintească.

Rodica Terehovschi consideră că pentru copiii străzii trebuie să existe un alt tip de centru, de nivel republican. Totuși, când vor exista cazuri de urgență, la „Vatra” vor putea fi plasați și copiii depistați în stradă.

Contactat de IPN, procurorul interimar al municipiului Chișinău, Vitalie Sibov, a menționat că cercetarea cazului de deces la Centrul „Vatra” continuă. Către sfârșitul lunii vor fi făcute publice mai multe detalii în acest dosar. Două persoane au calitatea de învinuit: directoarea centrului și un asistent, ambii cercetați în stare de libertate.

La începutul lunii decembrie, un copil de 11 ani a fost găsit fără suflare într-o încăpere a centrului, la doar o zi după ce fusese plasat aici. Preliminar s-a constat că băiatul s-a intoxicat cu monoxid de carbon în încăperea în care fusese încuiat. Procurorii au luat atunci în calcul privare de libertate și lăsarea în primejdie, omor intenționat, dar și depășirea atribuțiilor de serviciu.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *