O nouă ședință în dosarul primarului de Basarabeasca. Polițiștii nu permit accesul în instanță

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai mulți oameni care au venit să protesteze față de arestul considerat de ei ilegal al primarului de Basarabeaca, Valentin Cimpoieș, nu au putut intra în instanță. Și asta pentru că polițiștii au blocat accesul în interior.

„Nu ne dau voie nici măcar să protestăm. După ce am manifestat data trecută, au început represiunile. Oamenii sunt chemați la poliție pentru a fi amendați”, a spus unul dintre manifestanți.

La protest au venit mai mulți membri și activiști ai „Partidului Nostru”, formațiune din care face parte și Valentin Cimpoieș. Ei au cerut eliberarea imediată din arest a primarului de Basarabeasca.

„Este o acțiune de protest față de toate nedreptățile comise de Procuratură și Poliția controlată de Plahotniuc. (….) Cei care-l țin pe Valentin în pușcărie comit o crimă.”, a spus Ilian Cașu, consilier municipal din partea „Partidului Nostru”.

Cașu a anunțat că primarul de Basarabeasca, Valentin Cimpoieș nu a fost deocamdată adus în instanță. Nu s-a prezentat, potrivit lui, nici procurorul. Așa că nu este clar încă dacă ședința va avea loc. Cert este că manifestanții spun că nu vor pleca din fața instanței de judecată.

„Dorim o justiție corectă. Dacă acest primar nu se vinde unui alt partid, atunci hai să-i facem un dosar penal”, a spus un alt manifestant indignat.

Valentin Cimpoieș a fost reținut fiind învinuit de faptul că nu a curmat hărțuirea unei minore de către tatăl său. Mai multe voci au spus că arestul este unul ilegal iar dosarul este fabricat la comandă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...