Un motociclist, în stare gravă în urma unui accident. Era beat și nu avea permis de conducere

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un motociclist de 28 de ani din orașul Ocnița a fost transportat de urgență la spital după ce a pierdut controlul ghidajului și s-a răsturnat. Polițiștii spun că acesta se deplasa cu viteză excesivă și nu avea cască de protecție. Mai mult, după ce a trecut testul la alcoolemie, s-a constatat că motociclistul a depășit de câteva ori norma admisă, concentrația de alcool în aerul expirat fiind de 0,66 mg/l.

La locul accidentului, inspectorii de patrulare au stabilit că pe lângă încălcările comise, șoferul conducea o motocicletă care nu a fost supusă reviziei tehnice, cu defecte tehnice în dispozitivele de iluminare şi semnalizare luminoase, fără aripile de protecției în dreptul roților din spate, fără oglinzi retrovizoare, și fără a avea asupra sa actul de înmatriculare de stat a vehiculului. Mai mult, motociclistul nici măcar nu avea permis de conducere.

Pentru conducerea unui mijloc de transport în stare de ebrietate avansată, legislația prevede o amendă de până la 42 500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore. În ambele cazuri conducătorul este privat de dreptul de a conduce pe un termen de la 3 la 5 ani.

Insectoratul Național de Patrulare recomandă motocicliștilor:

– utilizaţi o cască de protecţie omologată;

– purtaţi întotdeauna îmbrăcăminte de protecţie;

– conduceți cu viteză moderată, feriţi-vă de vehicule la viraje şi intersecţii;

– fiţi pregătiţi pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, pietriş şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta grav aderenţa generând accidente.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...