UTM a luat 15 medalii de aur și alte premii la PRO INVENT 2017 din Cluj-Napoca, România

UTM-la-PRO-INVENT-2017_3

Universitatea Tehnică din Moldova a participat cu 16 lucrări la Salonul Internaţional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventicii PRO INVENT 2017. Acestea au fost premiate cu 15 medalii de aur, 2 medalii de argint, dar şi multiple diplome de excelenţă.

Potrivit site-ului universității, lucrările au fost însoțite de prezentări grafice, video, machete, prototipuri, date privind impactul social, financiar al lucrării şi s-au bucurat de o apreciere înaltă a juriului internaţional. Astfel, activitatea de cercetare şi inovare a UTM a fost menţionată cu două premii speciale:

#Premiul Special al Salonului PRO INVENT;

#Premiul Special al Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare ICPE-CA, Bucureşti.

De asemenea, lucrările expuse la standul UTM au fost premiate cu 15 medalii de aur, 2 medalii de argint, dar şi multiple diplome de excelenţă.

Lucrările colectivului de cercetători condus de acad. Ion BOSTAN au fost menţionate cu 4 medalii de aur şi 3 premii speciale:

# Premiul Special al Patronatului Român din Cercetare şi Proiectare;
# Premiul Special al Asociaţiei Române pentru Tehnologii Neconvenţionale;
# Premiul Special al Camerei de Comerţ şi Industrie a mun. Bucureşti;
# Diploma de Excelenţă pentru inventică şi Distincţia „Prof.univ., dr. ing. Dorel CERNOMAZU”, acordată de Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava pentru lucrarea „Instalaţie eoliană cu ax vertical”.

Totodată, Premiul Special al Asociaţiei Române pentru Tehnologii Neconvenţionale a fost acordat colectivului de autori condus de prof. univ. Valerian DOROGAN pentru lucrarea „Dispozitiv de măsurare a diametrului miezului microfirelor şi a grosimii izolaţiei din sticlă utilizând efectul de transparenţă optică”.

În acest an organizatorii Salonului PRO INVENT au instituit premiul „OPERA OMNIA”, care se acordă pentru contribuţii remarcabile aduse dezvoltării inventicii româneşti. Acest premiu i-a fost acordat rectorului UTM, Viorel BOSTAN, prorectorului pentru cercetare și doctorat, Valerian DOROGAN și profesorului Valeriu DULGHERU.

Ediția de anul acesta a reunit peste 50 de instituții participante cu peste 400 de lucrări, reprezentând universități, institute, centre de cercetare, firme, asociații ale inventatorilor, persoane fizice din diverse ţări din Europa şi Asia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente