O replică a Mânăstirii Voroneț se construiește la Viena

O replică a Mânăstirii Voroneț se construiește la Viena. „Micul Voroneț”, așa cum a fost denumit lăcașul de cult din capitala Austriei, este ridicat la inițiativa unui tânăr preot din județul Suceava, scrie Monitorul de Suceava.

Noul lăcaș de cult este ridicat pe un teren pe care Biserica Ortodoxă l-a primit în apropierea vechii gări din Viena. Cel care se ocupă de acest proiect este părintele Emanuel Nuțu, care este fiul preotului Gheorghe Nuțu din Gura Humorului.

„Biserica Ortodoxă a primit de la primăria din Viena o suprafaţă de teren în apropierea gării vechi, unde se construieşte «Micul Voroneţ». Va fi o biserică pe modelul celei de la Mănăstirea Voroneţ. Mai mult, preoţii de acolo vor să o picteze cu picturile Mănăstirii Voroneţ, dar şi să realizeze un ansamblu întreg acolo”, a explicat președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur.

Gheorghe Flutur a declarat că la întâlnirile, pe care le-a avut în Viena, au venit foarte mulţi români din Austria, adăugând că administraţia judeţeană ar trebui să încheie un parteneriat de colaborare cu o regiune din această ţară, după modelul celui cu regiunea Schwaben din Germania.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.