Oamenii legii de la Aeroportul Chişinău au scos o femeie din autocarul care urma să o transporte spre avion!

Scandal pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să aplice forţa fizică şi să scoată o moldoveancă, care urma să zboare spre Veneţia, din autocarul care urma să o transporte spre avion. Aceasta după ce femeia nu s-a conformat cerinţelor de îmbarcare a pasagerilor, neînregistrând un bagaj pe care îl avea asupra ei.

Cazul a avut loc pe 2 aprilie, în jurul orei 16.00. Angajaţii de pe Aeroportul Internaţional Chişinău au fost informaţi de către o companie avia despre un pasager de la cursa aeriană Chişinău-Veneţia, care încalcă ordinea publică în zona sterilă a Aeroportului.

Sosiţi la faţa locului poliţiştii de frontieră au identificat o cetăţeancă a Republicii Moldova cu doi copii, care se aflau în autocarul ce urma să transporte pasagerii spre aeronava şi care era în conflict cu agentul de deservire a companiei. Pentru început s-a încercat de a calma spiritele, fiind interogate părţile implicate în neînţelegerea creată.

Reprezentantul companiei a explicat că moldoveanca nu se conforma cerinţelor de îmbarcare a pasagerilor, pe motiv că are surplus de bagaj pe care nu l-a înregistrat şi nu dorește să îl achite.

La solicitările agenţilor companiei de a prezenta paşaportul şi remodela bagajele pentru a corespunde normelor stabilite de companie, doamna a ignorat solicitările şi a fugit în autocar fără a fi înregistrată.

Poliţia de Frontieră precizează că după apelurile agenţilor de a părăsi autocarul şi de a se conforma cerinţelor, femeia a început să strige şi să folosească cuvinte necenzurate în adresa reprezentanţilor companiei.

Ulterior, Poliţia de Frontieră a solicitat pasagerul să coboare din autocar şi să înregistreze surplusul de bagaj, pentru că fără procedura dată nu este posibilă îmbarcarea în aeronavă. Cetăţeana a refuzat să se conformeze înjurând poliţiştii, astfel încălcând regulile de regim în punctul de trecere aeroportuar.

Totodată, polițiștii de frontieră au fost anunțați de către căpitanul aeronavei precum că persoanei nu i se permite la bord, indiferent dacă va înregistra bagajul.

Pentru a nu reţine aeronava, care era deja în întârziere cu circa 40 min, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să aplice forţa fizică pentru a scoate pasagerul din autocar şi restabili ordinea publică. Cetăţeanca R. Moldova s-a ales cu un proces verbal pentru încălcarea regulilor de regim în punctul de trecere aeroportuar, achitând pe loc o amendă de 300 de lei.

La rândul său, pasagera a întocmit o explicaţie în care a stipulat că nu are careva obiecţii la acţiunile poliştilor de frontieră, dar către reprezentanţii companiei pentru că nu au explicat din start procedura de înregistrare a bagajelor.

În contextul incidentului de pe Aeroport, Poliţia de Frontieră antenţionează toţi pasagerii să se informeze privind regulile de înregistrare a bagajelor pentru a evita crearea situaţiilor de conflict la îmbarcare în aeronavă.

PRO TV a publicat imagini video de la conflictul menţionat mai sus.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.