Linkuri accesibilitate

Procurorii anticorupție cer suspendarea din funcția a viceministrului economiei Vasile Triboi, plasat astăzi în arest la domiciliu


Valeriu Triboi
Valeriu Triboi

Procurorii anticorupție au cerut guvernului suspendarea din funcție a viceministrului economiei, Valeriu Triboi, reținut ca urmare a perchezițiilor efectuate la Ministerul Economiei în data de 31 martie. Acesta este bănuit de abuz de putere şi prejudicierea bugetului de stat în proporții deosebit de mari, informează agenția IPN. Tot astăzi, 3 aprilie, instanța de judecată a decis plasarea lui Valeriu Triboi în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Viceministrul Valeriu Triboi se declară nevinovat.

Potrivit anchetatorilor, abuzând de funcția sa, Valeriu Triboi a cumpărat, prin intermediul unor terţe persoane, de la SA „Moldtelecom”, fondator al căruia este Ministerul Economiei, un imobil în valoare de aproape un milion de lei. Ulterior, ar fi închiriat clădirea ,pe zece ani, întreprinderii „Furnizarea Energiei Electrice Nord”.

Procurorii au cerut mandate de arest şi pe numele celor patru persoane reținute sâmbătă, 1 aprilie, în același dosar, printre care un consilier al viceministrului și directorul întreprinderii „Furnizarea Energiei Electrice Nord”, relatează IPN.

XS
SM
MD
LG