Actualitate

Josimar: Muncitorii din Rep. Moldova, pe „lista sclaviei” din umbra stadionului Zenit

O mega-afacere de corupție s-ar afla la rădăcina acestui proiect care a debutat din 2006, spune Dimitri Suharev, membru al organizației non-guvernamentale.

„În timp ce câțiva s-au îmbogățit, zeci de mii de muncitori așteaptă încă să fie plătiți pentru munca prestată”, descriu situația jurnaliștii revistei norvegiene de sport Josimar, care a dedicat o investigație amănunțită pe marginea acestui subiect.

Publicația conectează piesă cu piesă un peisaj muncitoresc tenebru, dominat de o rețea amplă de exploatare umană al cărei principal „combustibil” îl reprezintă migranții economici din Coreea de Nord.

Însă lista geografică a muncitorilor este una vastă, cuprinzând forță de muncă adusă din Republica Moldova, Uzbekistan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Belarus și Ucraina.

„Cel puțin 1.500 de muncitori s-au vânturat zilnic pe șantier începând cu 2009. Asta știm sigur. Mulți dintre ei au fost migranți. La fel ca pe alte șantiere din Rusia, este puțin probabil ca aceștia să fi fost tratați cum trebuie. Nimeni nu dă doi bani pe lege, pe contracte. Muncitorii migranți nu au niciun drept”, a declarat Suharev revistei din Norvegia.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *