icon

Necrolog în memoria academicianului Valeriu Canțer

03-04-2017 14:16
938

Suntem îndurerați de vestea trecerii în lumea celor drepți a academicianului Valeriu Canțer, președintele Consiliului Național pentru Acreditare și Atestare, om de știință recunoscut în țară și peste hotarele ei.

 

Comunitatea academică a pierdut un savant remarcabil în domeniul fizicii și ingineriei, profesor universitar care s-a consacrat excelenței în cercetare și administrării acestui domeniu. Performanța sa științifică și dedicația în edificarea unui sistem național de cercetare axat pe nevoile societății reprezintă un model de referință.

 

Talentul, calificarea și abnegația în cercetările teoretice și experimentale i-au permis academicianului Valeriu Canțer să obțină rezultate științifice de valoare în domeniul fizicii nano-structurilor și ingineriei materialelor, cu o vizibilitate înaltă la nivel internațional. Aceste performanțe au fost expuse în numeroase lucrări științifice, monografii și manuale, precum și în brevete de invenții.

 

Pentru cercetările sale, dar și pentru aplicațiile practice ale acestora, a fost distins cu numeroase premii, fiind Laureat al Premiului Național al Republicii Moldova în domeniul Științei și Tehnicii, i-a fost conferit titlul de „Om Emerit al Republicii Moldova”, a fost decorat cu Ordinul „Gloria Muncii” și Medalia „Dimitrie Cantemir”.

 

Ne exprimăm respectul pentru personalitatea notorie a academicianului Valeriu Canțer, care și-a consacrat viața dezvoltării cunoașterii științifice în beneficiul societății Republicii Moldova.

 

În aceste momente de mare tristețe, transmitem condoleanțe și compasiune familiei  îndurerate  și celor care i-au fost apropiați.

 

Dumnezeu să-l odihnească în pace.

 

 

Igor Dodon, Andrian Candu, Pavel Filip, Vladimir Hotineanu, Vladimir Plahotniuc, Gheorghe Duca, Mircea Snegur, Petru Lucinschi, Marian Lupu, Nicolae Timofti, Grigore Belostecinic, Ion Tighineanu, Ion Bostan, Ion Ababii, Gheorghe Ciocanu, Anatol Sidorenko

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30