Fusu nu se lasă intimidată de Dodon: Misiunea mea este de a face fiecare copil să se mândrească că este român și vorbește limba română

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministra Educației, Corina Fusu, nu se lasă intimidată de „frustrările lui Dodon” și își va continua „cu demnitate misiunea încredințată de PL la Ministerul Educației”. Declarația a fost făcută ieri, în cadrul unei reuniuni de partid organizată la Ungheni.

„Misiunea mea este de a face fiecare copil din această republică să se mândrească cu istoria milenară a poporului român, să se mândrească că este român și vorbește limba română”, a declarat Fusu, în contextul în care, acum o săptămână, președintele Igor Dodon i-a cerut public premierului Pavel Filip demiterea Corinei Fusu.

În context, Corina Fusu a vorbit celor prezenți despre reformele din educație, care „vor transforma sistemul educațional într-unul de calitate, bazat pe performanțe”. La fel, aceasta a amintit despre donația celor 96 microbuze școlare din partea statului român și despre reparația grădinițelor din tranșa oferită de Guvernul de la București.

Citiți și: Președintele Dodon cere demisia ministrei Educației: „Încurcă oficiul PL, cu școala”

Independent.md precizează că pe 28 martie, președintele Igor Dodon a anunțat public că i-a cerut premierului Pavel Filip demiterea Corinei Fusu pe motiv că, la data de 23 martie, a semnat o circulară prin care a solicitat instituțiilor de învățământ să marcheze data de 27 martie, atunci când s-au împlinit 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...