Avocatul Valerian Mînzat a fost eliberat din arest la domiciliu

valerian minzat
Foto: facebook.com/valerian.minzat

Valerian Mînzat a fost eliberat din arest la domiciliu, însă va avea interdicția de a părăsi țara începând cu data de 4 aprilie. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

„Urmărirea penală a fost finalizată și în curând cauza penală va fi trimisă în instanță. Toate probele necesare au fost acumulate, iar privațiunea de libertate la această etapă nu este rezonabilă”, a explicat Viorel Morari.

Avocatul și-a recunoscut vina , restituind și o parte din cei 20.000 de euro primiți de la o femeie pentru a soluționa problema legată de transferarea soțului acesteia dintr-un penitenciar din Rusia în Republica Moldova.

Mânzat a fost reţinut în luna februarie de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA într-un dosar de escrocherie. Acesta este bănuit că ar fi estorcat de la o femeie, prin înşelăciune şi abuz de încredere, 20 000 de euro. Cazul a fost documentat mai mult timp, perioadă în care ofiţerii CNA şi procurorii au monitorizat convorbirile telefonice dintre avocat şi client. Din interceptări reiese că avocatul nu a mai rezolvat cazul, iar femeia i-a cerut banii înapoi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente